Home Svijet VIDEO/ Tragična nesreća na Floridi: Srušio se avion na park mobilnih kućica, više osoba poginulo

VIDEO/ Tragična nesreća na Floridi: Srušio se avion na park mobilnih kućica, više osoba poginulo

by Ante R.

Na Floridi u gradu Clearwater, na obali Meksičkog zaljeva, dogodila se strašna nesreća. Više osoba poginulo je u padu manjeg zrakoplova na park gdje su smještene mobilne kućice. Nakon pada aviona kućice su planule u požaru, javlja CBS.

Pronađena je olupina zrakoplova, a vatrogasci su potvrdili da je nekoliko mrtvih u avionu i u kući na koju je letjelica pala. ”Mogu potvrditi da je više osoba poginulo iz zrakoplova i u mobilnoj kućici. Radimo na tome da ne bude više štete niti ozlijeđenih, a zasad imamo ograničene informacije”, kazao je zapovjednik vatrogasaca Scott Ehlers.

Jedna osoba u parku također je zadobila lakše ozljede i odbila je liječenje, rekao je Ehlers, koji je dodao da je pilot mrtav, prema izvješćima s mjesta događaja. Sveukupno su četiri kuće oštećene u parku mobilnih kućica gdje se dogodila nesreća, rekao je. “Mobilna kućica nije toliko čvrsta sama po sebi pa ju je letjelica prilično uništila, a ostalo je progutala vatra”, poručio je Ehlers.

Pilot je prije pada prijavio kvar motora

”Tijekom razgovora sa zračnim tornjem, zračni toranj ih je izgubio s radara, oko tri milje sjeverno od piste”, dodao je Ehlers. Savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) i Nacionalni odbor za sigurnost prometa provest će istragu, prenosi Dnevnik.hr.

 

You may also like