Home Vijesti VIDEO: U dvoboju s Ferrarijem SF90 Rimac Nevera postavila neslužbeni svjetski rekord na 1/4 milje

VIDEO: U dvoboju s Ferrarijem SF90 Rimac Nevera postavila neslužbeni svjetski rekord na 1/4 milje

by Ante R.

Na aerodromskoj pisti Zemunik kod Zadra Nevera se obračunala u ubrzanju s talijanskim hibridnim hiper autom na četvrtini milje, piše Auto Klub.

 

Prošlog tjedna su najutjecajniji svjetski Youtuberi boravili su Pagu i u okolici Zadra na poziv Rimca gdje su dobili priliku testirati danas predstavljenu Rimac Neveru, između ostalog i na vrućem asfaltu Zemunika kod Zadra.

Mat Watson s kanala Carwow tako je postavio na YouTube video utrke ubrzanja s Matom Rimcem gdje su na crtu novoj Neveri stavili magični talijanski hibridni hiper automobil Ferrari SF90 Stradale s pogonom na sve kotače, kojeg pokreće 4,0-litreni twin-turbo stroj potpomognut trima elektromotorima (dvama smještenim na prednjoj osovini i jednim između benzinca i kutije 8-stupanjskog mjenjača s dvije spojke) za ukupnih 1000 KS i 800 Nm. Masa: 1770 kg.

S druge stane, kako kaže Mat u videu, ništa se ne može usporediti s potpuno električnim hrvatskom hiper automobilom Rimac Nevera od 1914 KS i 2360 Nm od 2150 kg koji ide “kao da sutra ne postoji”.

Odrađeni su start iz stajanja te leteći start i u oba je slučaja Nevera pokazala koliko je moćan hiper automobil u odnosu na uobičajeni. Usto, izmjerena vrijednost vremena prolaska “četvrtine milje” Nevere iznosi 8,62 sekundi što je zasad neslužbeni svjetski rekord za serijske automobile! Pogledajte video…

You may also like