Home Vijesti VIDEO Ukrajinski graničari podigli zastavu neposredno uz rusku granicu u Harkivskoj oblasti

VIDEO Ukrajinski graničari podigli zastavu neposredno uz rusku granicu u Harkivskoj oblasti

by Ante R.
Ukrajinska zastava uz rusku granicu

Ukrajinska granična straža podigla je ukrajinsku zastavu u selu Topoli u Harkovskoj oblasti, koje je dosad bilo u sivoj zoni u blizini ruske granice, priopćila je Služba državne granične straže Ukrajine.

“Graničari Čelične granične ofenzivne gardijske brigade podigli su plavo-žutu zastavu u naselju Topoli koje se nalazi u blizini ruske granice u Harkovskoj oblasti, koje je dosad bilo u ‘sivoj zoni’. – Okupatori trebaju uvijek vidjeti našu zastavu kako se vijori i zapamtiti: Mi smo uvijek spremni braniti svoje zemlje i slomiti neprijatelje!”

Ukraine's Border Guards raise Ukrainian flag in grey zone in Kharkiv Oblast

Andrij Demčenko, glasnogovornik Državne granične službe Ukrajine, rekao je da ukrajinske snage kontroliraju selo Topoli u sivoj zoni, gdje je nedavno podignuta ukrajinska zastava, ali same ukrajinske jedinice nisu tamo stalno. – “Neprijatelj je odbijen na ovom mjestu, ali situacija je i dalje teška. Selo se nalazi u blizini granice s Rusijom i blizu zone borbenih djelovanja.

Stalna prisutnost ukrajinskih branitelja ondje je dosta komplicirana. Naši momci stalno kontroliraju ovu frontu kako se neprijatelj ne bi mogao tamo učvrstiti.” Demčenko je istaknuo da su graničari podizanjem zastave podsjetili [okupatore i Ukrajince – ur.] da je ovo ukrajinska zemlja i da okupatorima ovdje nije mjesto.

You may also like