Home Vijesti VIDEO/ Veliki požar na Pelješcu: U intervenciji gašenja na terenu angažirane sve vatrogasne postrojbe na tom području, pomažu i četiri kanadera

VIDEO/ Veliki požar na Pelješcu: U intervenciji gašenja na terenu angažirane sve vatrogasne postrojbe na tom području, pomažu i četiri kanadera

by Ante R.

Izbio je veliki požar otvorenog prostora na Pelješcu, kod Ponikava, na području Dubrovačko-neretvanske županije, prenosi HRT.

DVOC 193 zaprimio je u 11:05 dojavu o požaru otvorenog prostora na Pelješcu, kod Ponikava. Na intervenciji gašenja požara angažirano je 85 vatrogasaca iz Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik, JVP-a Dubrovački vatrogasci, DVD-a Putniković, Ston i Ponikve te su angažirana i četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415.

Prema riječima zapovjednika Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepana Simovića, jak vjetar otežava gašenje požara, ali u ovome trenutku objekti nisu ugroženi. – Zasad kuće nisu ugrožene, ali zbog vjetra nije isključeno da ne bude kasnije problema. Uz četiri kanadera, na terenu su sve vatrogasne postrojbe s Pelješca, aktivirali smo i Intervencijsku vatrogasnu postrojbu Dubrovnik i JVP Dubrovački vatrogasci, Dubrovačko primorje i Metković, rekao je Simović.

Penava o povećanju plaća državnih dužnosnika: “Apsolutno mislim da je taj korak bio nužan…”

Također, u 12:34 ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na Oton Brdu.
Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 12 vatrogasaca s 4 vatrogasna vozila iz JVP-a Knin, DVD-a Sv. Juraj Kistanje, Drvenik i Knin te jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji je preusmjeren sa zadaće protupožarnog izviđanja.

You may also like

Verified by MonsterInsights