Home Vijesti VIDEO Vidović Krišto pokreće inicijativu za opoziv ministra Marića

VIDEO Vidović Krišto pokreće inicijativu za opoziv ministra Marića

by Ante R.

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto najavila je u petak da pokreće inicijativu za opoziv ministra financija Zdravka Marića zbog toga što, među ostalim, u javnosti nije iznosio istinu o ljetovanju na jahti Blaža Pavičića te o poslovanju tog poduzetnika s državom.

„Obitelj Pavičić, s kojom se Marić voza na jahti, itekako, a zbog načina svojeg poslovanja, mora biti predmetom nadzora, kako porezne uprave, tako i carinske uprave, ali i ureda za sprječavanje pranja novca”, rekla je Vidović Krišto na konferenciji za novinare.

Zapitala se i kako će institucije djelovati kad njihov šef javno demonstrira bliskost i prijateljstvo s onima koje bi institucije trebale nadzirati.

Marić ni jedan dan više ne bi smio biti ministar financija jer djeluje protuzakonito, u interesu pojedinih moćnika i dubioznih struktura nanoseći štetu građanima, smatra Vidović Krišto koja kreće u prikupljanje potpisa na prijedlog o Marićevu opozivu.

„Ako ministar financija eklatantno laže i kaže kako se vozi na jahti od 20 metara poduzetnika koji tobože nema nikakve veze s državom – onda ne samo da iznosi neistine, već time i vrijeđa inteligenciju svih hrvatskih građana”, ustvrdila je zastupnica.

Poručila je i da, dok za privilegirane pojedince  zakoni ne vrijede i mogu raditi što hoće, za ogromnu većinu hrvatskih građana oni se primjenjuju rigorozno i brutalno.

Marić obmanjivao javnost i ranije

Vidović Krišto  kazala je da je ministar Marić obmanjivao javnost i ranije te ocijenila da bi trebao podnijeti trenutačnu ostavku ili bi ga premijer Andrej Plenković morao odmah razriješiti.

Poručila je da je njezina inicijativa svojevrsna prekretnica i to prvenstveno za saborske zastupnike koji trebaju reći na čijoj su strani, „na strani hrvatskih građana, na strani pravde, europskih vrijednosti i hrvatske budućnosti ili na strani korupcionaške hajdučije i nepravde, u kojoj korist ima uska skupina odabranih, zbog kojih, pak, ogromna većina svakodnevno trpi svekolike nepravde”.

„Ovo je izbor između svjetla i tame” istaknula je Vidović Krišto i poručila ako i ne prikupio dovoljno potpisa zastupnika za opoziv Marića i dalje će se zalagati za vladavinu prava, za demokratske i europske vrijednosti i za pravednu Hrvatsku. – Hina

You may also like