Home Svijet Vučić predbacio novinarki za obmanu javnosti: Sporna je njezina konstatacija o genocidu u Srebrenici, spomenuo i priču sa snajperom

Vučić predbacio novinarki za obmanu javnosti: Sporna je njezina konstatacija o genocidu u Srebrenici, spomenuo i priču sa snajperom

by Ante R.

Tijekom obilaska gospodarskog sajma u Mostaru, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić oštro je odbrusio novinarki koja je tijekom postavljanja pitanja o prijedlogu rezolucije o Srebrenici konstatirala kako je Međunarodni sud u Hagu utvrdio da je Srbija kriva što nije spriječila genocid, prenosi Nova.rs.

– Nije točno, nemojte izmišljati. Utvrđeno je da Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid, tek toliko da imate u vidu. Nemojte obmanjivati kao što obmanjujete narod u Sarajevu da sam nosio snajper i pucao u nekoga, rekao joj je Vučić.

Nakon pokušaja novinarke da odgovori na njegovu izjavu, Vučić je viknuo da ga prestane prekidati. – Problem je u tom što stalno izmišljate, što se ne možete držati činjenica vi u Sarajevu, morate nešto izmišljati, nastavio je predsjednik Srbije. Dodao je kako se u budućnosti neće spominjati ni neke druge zemlje kad Srbija bude podnosila prijedloge rezolucija, recimo o Jasenovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Jajincima i drugima.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je kako je više Srba ubijeno u Sarajevu za vrijeme opsade, nego što ih je stradalo u Srebrenici.

– U Srebrenici je svakako počinjen užasan zločin. Nije bio nikakav problem da netko dođe pokazati pijetet i žaljenje. Svi su odgovarali za to. Samo vas molim da ne izmišljate i ne spekulirate oko presuda koje nisu takve kakvim ih vi predstavljate, istaknuo je Vučić, prenosi Jutarnji list.