Home Svijet Vučić: Uhićene su dvije osobe, priznali su ubojstvo Danke

Vučić: Uhićene su dvije osobe, priznali su ubojstvo Danke

by Ante R.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da su dvije osobe priznale ubojstvo djevojčice Danke Ilić, javlja RTS  Riječ je o dva muškaraca i obojica su uhićena.

– Sad ih vode na mjesto ubojstva. S kakvim monstrumima mi imamo posla, rekao je Vučić na izvanrednoj sjednici vlade u palači Srbija, prenosi HRT.

Ranije danas su pronađeni tragovi krvi na automobilu forenzičkom istragom i zbog tog traga su privedene dvije osobe koje su priznale ubojstvo. Kako je potvrđeno za ATV kriminalistička policija iz Bora uhitila je radnike Javnog komunalnog poduzeća ”Vodovod” Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

– S.J. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno s kolegom D.D. tijelo djevojčice ubacili su u prtljažnik vozila, nakon čega su se odvezli do divljeg deponija na ”Starobanjskom putu” kod Bora gdje su tijelo izbacili s desne strane ceste – kaže izvor blizak istrazi, piše Informer.

S.J.-u se na teret stavlja da je time počinio teško kazneno djelo protiv sigurnosti u prometu, a D.D. pomaganje počinitelju nakon kaznenog djela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 sati, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala. – S.J.-u se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u djevojčicu i usmrtio je – navodi izvor iz istrage, prenosi Hrvatska danas.

Danka Ilić nestala je 26. ožujka oko 13:45 u Banjskom Polju. Istraga je odmah pokrenuta i odvijala se na području cijele Srbije. Ispitani su svi koji su se nalazili u blizini djevojčice prilikom njenog nestanka. Pojavljivale su se razne informacije o tome gdje je, čak i video iz Beča, no sve to se pokazalo netočno. Čak smo svjedočili i objavi na društvenim mrežama, gdje su se tri osobe iz BiH pohvalile kako znaju gdje je Danka, ali to je bila lažna objava zbog pokušaja iznude 25.000 eura za informacije. Uhićeni su i čeka ih kazna.

You may also like