Home Vijesti Vučićev trbuhozborac Vulin danas na instrukcijama kod Lavrova

Vučićev trbuhozborac Vulin danas na instrukcijama kod Lavrova

by Ante R.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin bi se danas tijekom radnog posjeta Moskvi trebao sastati s ruskim šefom diplomacije Sergejem Lavrovom. Prema ruskom ministarstvu vanjskih poslova, Lavrov i Vulin planiraju razgovarati o suradnji Rusije i Srbije te će govoriti o hitnim regionalnim i međunarodnim pitanjima, piše ruska prorežimska agencija Tass.

Ruski veleposlanik u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko istaknuo je da je pitanje Kosova dominiralo pripremama za sastanak. Napetosti su eskalirale na Kosovu i Metohiji krajem srpnja nakon što je kosovska policija zatvorila punkt na administrativnoj liniji sa Srbijom u sklopu priprema za provedbu zabrane srpskih osobnih i registarskih oznaka.

Kao odgovor, Srbi koji žive u sjevernom dijelu Kosova, prosvjedovali su i blokirali glavne prometnice. Kao rezultat međunarodnih napora, Priština je odlučila odgoditi zabranu do 1. rujna. Europska unija posredovala je na sastanku srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Albina Kurtija 18. kolovoza, ali razgovori nisu doveli do rezultata.

Moskva je pozvala Prištinu, SAD i EU da stanu na kraj neodgovornim provokacijama i osiguraju prava srpskom stanovništvu, piše Tass, prenosi Index.

You may also like