Home Vijesti Vukovar zeleni grad, posađeno 884 stabla za buduća pluća grada

Vukovar zeleni grad, posađeno 884 stabla za buduća pluća grada

by Ante R.

Grad Vukovar izvijestio je u petak da je nakon pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici u tijeku realizacija projekta u okviru kojega će na području grada biti zasađeno 2800 sadnica drveća.

“Sadimo sadnice različitih vrsta stabala na području cijeloga grada, pri čemu ćemo posebno voditi računa o frekventnim ulicama i zelenim površinama. Sadnice ćemo saditi i na dječjim igralištima gdje nije uređena hortikultura i samim tim nema hlada”, rekao je gradski pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig.

Grad Vukovar

Do sada je zasađeno 884 sadnica javorolisne platane, crvenog i kuglastog javora, jablana, crvene i roze japanske trešnje, hrasta lužnjaka te sitnolisne lipe.

Grad Vukovar

Najavio je da će se sadnja drveća nastaviti uz metodu navodnjavanja putem vreća za navodnjavanje, što će pospješiti rast drveća. „Sadnice su minimalnog opsega 8-10 centimetara, a planiramo da sve budu zasađene do jeseni“, rekao je Čulig.

Za nabavu 2800 sadnica i vreća za navodnjavanje Grad Vukovar osigurao je sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost iznosi 366.816 eura, što fond sufinancira s 80 posto sredstava.- Hina

You may also like