Home Vijesti Zagrebom se širi neugodan miris: Građani se žale na mučninu i glavobolje, sumnja se da je izvor na institutu Ruđer Bošković

Zagrebom se širi neugodan miris: Građani se žale na mučninu i glavobolje, sumnja se da je izvor na institutu Ruđer Bošković

by Ante R.

Na području Maksimira, Petrove i Horvatovca u Zagrebu širi se neugodan miris, a zbog njega su kod nekih građana zabilježene mučnine i glavobolje, javljaju stanovnici tog dijela Zagreba koji su slučaj prijavili i nadležnim službama.

Prema informacijama portala Dnevnik.hr iz policije su potvrdili da su službenici na terenu i da je prostor osiguran te da se provode mjere kako bi se utvrdile okolnosti.

Na teren su izašli i inspektori Dražavnog inspektorata koji na području Srebrnjaka pokušavaju utvrditi točan uzrok.

“Državni inspektorat je zaprimio obavijest Županijskog centra 112 o neugodnom mirisu u javnom sustavu odvodnje u Zagrebu, Srebrnjak. Dežurni vodopravni inspektor Državnog inspektorata izišao je na teren te je inspekcijski postupak u tijeku”, rekli su nam u DIRH-u.

Sumnja na Institut Ruđer Bošković

Neki građani posumnjali su da bi izvor neugodnog mirisa mogao biti obližnji Institut Ruđer Bošković. Tamo, međutim, tvrde da to s Institutom nema nikakve veze, a pozivaju se i na današnji interni nadzor svog Odjela zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite od zračenja.

O neugodnom mirisu se oglasio i Grad Zagreb iz kojeg su poručili da su upoznati sa slučajem te da se čekaju rezultati inspekcije.

“Grad Zagreb je upoznat sa situacijom pojave neugodnog mirisa na dijelu grada od Srebrnjaka do Kvaternikovog trga. Radi se o mirisu iz kanalizacijskog sustava, ne iz vodoopskrbnog sustava.

Sve hitne službe kao i komunalna društva su na terenu. Intervencijom koordinira Ravnateljstvo civilne zaštite, koje je na teren pozvalo Inspekciju zaštite okoliša i Vodopravnu inspekciju. Po dostupnim informacijama, nema ispuštanja štetnih tvari u okoliš izvan samog sustava, a samo onečišćenje će biti pročišćeno na Centralnom pročistaču otpadnih voda. Korisnik usluge koji je izazvao onečišćenje bit će poznat nakon nalaza inspekcije.

Prema informacijama Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, nije bilo intervencija pružanja medicinske pomoći koje se mogu povezati s ovim događajem”, napomenuli su iz Grada, piše Dnevnik.hr.