Home Svijet Zapad može očekivati “simetričan odgovor” Rusije; Peskov: “Opskrba oružjem koje će biti ispaljeno na nas ne može proći bez posljedica”

Zapad može očekivati “simetričan odgovor” Rusije; Peskov: “Opskrba oružjem koje će biti ispaljeno na nas ne može proći bez posljedica”

by Ante R.

Kremlj je u četvrtak priopćio da će se zapadne zemlje koje opskrbljuju Ukrajinu oružjem za izravne napade na ruski teritorij definitivno suočiti s posljedicama, nakon što je predsjednik Vladimir Putin rekao da razmatra naoružavanje neprijatelja Zapada u znak odmazde.

Ruski je čelnik u Sankt Peterburgu u srijedu novinskim agencijama rekao da Moskva razmišlja o opskrbi naprednog oružja dugog dometa, slične prirode onome koje Zapad daje Ukrajini, protivnicima Zapada diljem svijeta.

Putin je posebno spomenuo rakete dugog dometa koje Ukrajini isporučuju Sjedinjene Države, Velika Britanija i Francuska, nagoviještajući da bi mogao prijeći na naoružavanje snaga koje se bore protiv njihovih prekomorskih interesa.

“Razmišljamo o tome na sljedeći način, ako netko misli da je moguće isporučivati ​​takvo oružje nekoj ratnoj zoni kako bi udarao na naš teritorij i stvarao nam probleme, zašto onda mi nemamo pravo isporučivati ​​svoje oružje iste klase regijama svijeta koje će napadati osjetljive objekte onih zemalja koje to rade Rusiji?” rekao je Putin. “Dakle, odgovor bi mogao biti simetričan. Razmislit ćemo o tome.”

Putinovi komentari ukazali su na mogućnost da Moskva isporuči projektile dugog dometa skupinama koje se protive američkim, britanskim i francuskim interesima u područjima napetosti poput Bliskog istoka.

Na pitanje postavljeno u četvrtak hoće li Kremlj imenovati zemlje ili regije kojima bi Rusija mogla isporučivati ​​oružje na ovaj način, izjasnio se Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov. “Naravno da ne. Predsjednik je rekao točno ono što je htio reći, a to je vrlo važna izjava koja je vrlo transparentna, da opskrba oružjem koje će biti ispaljeno na nas ne može proći bez posljedica, a do posljedica će sigurno doći.” – Hina.

You may also like