Home Vijesti Zbog problematičnog učenika drama u zagrebačkoj osnovnoj školi: U strahu za sebe i djecu učiteljica se zaključala u razred

Zbog problematičnog učenika drama u zagrebačkoj osnovnoj školi: U strahu za sebe i djecu učiteljica se zaključala u razred

by Ante R.

Dramatično jutro u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi! Učiteljica se s učenicima zaključala u razred nakon što su roditelji 9-ogodišnjaka, koji mjesecima maltretira ostale vršnjake, zahtijevali da se ponovno priključi nastavi s njima. 

Naime, taj je učenik protekla dva mjeseca nastavu pratio iz školske knjižnice jer je izdvojen s nastave zbog psihičkog, fizičko i seksualnog nasilja nad vršnjacima. Što se jutros dogodilo, opisala je odvjetnica roditelja 15-ero preostale djece iz razreda, Ana Marija Vegar.

– Roditelji su upali u školu i od učiteljice zahtijevali da primi dijete u razred, što je ona odbila i u strahu za sebe i djecu se zaključala u razred. Navodno su se i neki profesori iz škole okupili u školi kako bi spriječili daljnju eskalaciju. Pozvana je policija, rekla je odvjetnica.

Riječ je o učeniku koji se priključio razredu prošle godine, a stvarao je ozbiljne probleme i u bivšoj školi.

– Učenik se priključio tom razrednom odjeljenju prošle godine. Od početka su bili prisutni problemi. Radi se o devetogodišnjacima, učenicima koji su izloženi žestokom fizičkom nasilju. Radi se o udarcima šakom u glavu, u potiljak, bacanju učenika po razredu. Radi se o psihičkom i stvarno ozbiljnom uznemiravanju, seksualnom uznemiravanju gdje dječak simulira seksualni odnos. Pritom dječak ne pokazuje nikakvo žaljenje za to što čini, a njegovi su roditelji potpuno nesuradljivi, rekla je odvjetnica Vegar.

Pokušali smo kontaktirati s ravnateljicom škole, međutim, na našu molbu nije odgovorila. Iz policije su nam, pak, potvrdili kako su se jutros odazvali na poziv na intervenciju u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi, no nije bilo elemenata za prekršajnu ili kaznenu prijavu, piše HRT.

You may also like