Home Sport Zlatko Dalić objavio preliminarni popis igrača za Europsko prvenstvo u Njemačkoj

Zlatko Dalić objavio preliminarni popis igrača za Europsko prvenstvo u Njemačkoj

by Ante R.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je preliminarni popis igrača za Europsko prvenstvo u Njemačkoj koje počinje za manje od mjesec dana (14. lipnja – 14. srpnja).

Na popisu za Euro je 26 imena, a još devet igrača dobilo je pretpozive. U skladu s pravilima natjecanja, sve reprezentacije do 7. lipnja moraju UEFA-i dostaviti popis od najmanje 23, a najviše 26 igrača.

– Ovo su igrači na koje računamo, bilo je dilema oko Nikole Vlašića, ali on se dobro oporavlja i u boljem je stanju nego prije. On će se priključiti reprezentaciji 27. svibnja, a ako do 1. lipnja ne bude sto posto spreman, zahvalit ćemo mu i on će ići doma, a mi ćemo zvati nekoga s pretpoziva, rekao je izbornik Dalić.

Okupljanje reprezentacije je 26. svibnja, nakon čega slijedi odlazak u Rijeku gdje će Vatreni trenirati do 3. lipnja kada ih na Rujevici očekuje pripremna utakmica protiv Sjeverne Makedonije.  Hrvatska reprezentacija će 5. lipnja putovati u Vatikan gdje će ih primiti Papa Franjo, a nakon povratka u Rijeku Vatreni 7. lipnja putuju u Portugal. Dan poslije u Lisabonu ih očekuje dvoboj protiv Portugala, što će biti posljednja provjera uoči Eura.

Vlasnici srebra i bronce s posljednja dva World Cupa, 9. lipnja dolaze u svoju bazu u njemački gradić Neuruppin, a dan kasnije, 10. lipnja u 18 sati, održat će i otvoreni trening za javnost.

Hrvatska će na EP-u igrati u skupini B, a prvu utakmicu Dalićevi odabranici imat će 15. lipnja u Berlinu protiv Španjolske. Četiri dana kasnije slijedi ogled protiv Albanije u Hamburgu, a 24. lipnja je u zadnjem kolu u Leipzigu susret protiv Italije.

Plasman u osminu finala izborit će po dvije najbolje ekipe iz svake od šest skupina, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Vatreni su na posljednjem Euru ispali u osmini finala od Španjolske nakon produžetaka (3:5). U dosadašnjih šest nastupa na europskim smotrama hrvatska reprezentacija je dvaput ispala u četvrtfinalu (2008., 1996.), dvaput u osmini finala (2020., 2016.), a dvaput nije prošla skupinu (2012., 2004.), piše HRT.

You may also like