Home Izdvojeno Bartulica nikada direktniji: Stranka se ponaša podanički prema HDZ-u, stoga Ja ću na izborima u stranci podržati Marija Radića

Bartulica nikada direktniji: Stranka se ponaša podanički prema HDZ-u, stoga Ja ću na izborima u stranci podržati Marija Radića

by Ante R.

Zastupnik u Europskom parlamentu i član Predsjedništva Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica ima konferenciju za novinare o Izbornom saboru Domovinskog pokreta.

“Stanje nije dobro i za ovakvo stanje je uvijek odgovorna čelna osoba stranke. Ne znam zašto se to radi, tako pred kraj ljeta, mislim na izborni sabor stranke. Nemam ništa protiv nikoga u stranci”, rekao je.

“Pregovori nisu dobro odrađeni, stranka se sada ponaša podanički prema HDZ-u. Ja ću na izborima u stranci podržati Marija Radića”, napomenuo je. Imao je poruku za delegate u subotu: “Birajte one za koje mislite da mogu popraviti stanje”.

Što se tiče afere Ferrari, rekao je: “Sve sam rekao na tu temu, ali ne sviđa mi se da se prijeti sudom časti. To su ostaci starog vremena, gdje se mora slušati vođu stranke. Da mi to odgovara, takav način, bio bi u HDZ-u, a sad se sličan način pokušava prenijeti na DP”.

Kaže da je Radić najviše uložio u stranku, a da je Penavi omogućio da dođe na čelo stranke. “Radić se u mojoj nevolji pokazao vrlo lojalan. Izvlačenje stvari iz njegove biografije je odraz očaja”. “Za duboke podjele u stranci odgovara stranačko vodstvo. Zalagao sam se za suradnju s HDZ-om, ali ne pod svaku cijenu”.

 IMAMO IMENA Članovi jedne stranke odlučuju o sudbini druge stranke, moguće je u Domovinskom pokretu

Uoči izbora, u stranci traje potpuni obračun između predsjednika stranke Ivana Penave i Maria Radića, a na površinu su isplivale mnoge afere i detalji o članovima stranke. Tako je u srijedu objavljeno da Penavi stranka plaća skupocjeni stan od 1500 eura. Iako ima pravo na stan sukladno funkciji potpredsjednika Hrvatskog sabora, ili pravo na naknadu troškova za stan koju država zastupnicima izvan Zagreba plaća 650 eura mjesečno, predsjednik DP-a odlučio se, čini se, na drugi model rješavanja svog stanovanja dok boravi izvan Vukovara, gdje on i njegova obitelj imaju prebivalište, piše N1.

LAŽI I OBMANE Znate li iz koje političke opcije je gradonačelnik Vukovara

Čabaj: Penava daje falša obećanja koja će se raspuknuti kao balon od sapunice kad u njih prestanete vjerovati ili kada odbijete biti korisni poslušnici!

You may also like

Verified by MonsterInsights