Home Izdvojeno Velika slavlje u HDZ-u, ode li Radić iz većine u igru mora Pupovac kojeg će razdragano prihvatiti Penava i Ćipe

Velika slavlje u HDZ-u, ode li Radić iz većine u igru mora Pupovac kojeg će razdragano prihvatiti Penava i Ćipe

by Ante R.

Čudna je moć vlasti i slasti još veća 4500 eura sigurne mjesečne plaće. Penava i Ćipe se drže one narodne “Obećanje ludom radovanje”, a ti ludi su svi oni koji su im dali glas, njih 200 000 širom Hrvatske.

Uskoro će Ćipe i Milorad postati braća, eto nakon brata More, brata Maria, došao red na brata Milorada. Svjestan je drug Ćipe da se bratstvo mora čuvati kao zjenica oka, a on će za bratstvo napraviti sve pa i kupiti vijenac da ga zajedno s bratom Miloradom baci 17. studenog u hladni Dunav. Pozdravit će se Ćipe i s novim susjedom, pukovnikom agresorske vojske kojem su njegovi prijatelji izglasali povratak stanarskog prava, i kafu će popiti skupa i priznati da je u Hrvatskoj bio bratubilački građanski rat. Još nešto, očekuje se da Ćipe postane redovni kolumnist Novosti, da promiče ideju pomirenja.

Pristat će i Ćipe kao što je pristao i njegov glavni tajnik stranke da se hrvatska mladost šalje po nepostojećem zakonu na revitalizirani Goli otok zbog pjevanja Čavoglava i Jure i Bobana, eto i istaknuti vukovarski branitelji mu daju podršku i to načelu s Markušem, koji je očito shvatio svoje zablude i pokajao se za grijehe jer je nosio ustašku uniformu. Nikada više ne želi biti na čelu Kolone sjećanja, a moguće da ju Penava ukine zbog bratstva i jedinstva.

Zato treba vjerovati Penavi i Ćipetu, jer oni svojim radom i glasovima svojih ministara pokazuju djela, ne daju obećanja, jer tko još vjeruje u obećanja, važna su djela, a njihovi ministri su izglasavanjem Z4 pokazali da su ljudi od riječi i povjerenja. Upravo su ministri ti koji su prvi pružili ruku pomirenja srpskoj zajednici i agresorima, priznali da su Hrvati bili u krivu i da je u Hrvatskoj bjesnio krvavi bratoubilački građanski rat. Da Hrvatsku nisu napale srbočetničke horde, ako treba i Memorijalno groblje će preimenovati u groblje “Bratstva i jedinstva”.

Slavit će tako prijatelja dva, dva brata i obljetnicu u Varivodama, ali i praznik “ražnja” u Srbu, ražanj je ipak ražanj, a na nemu se svašta može ispeći, od svećenika do janjetine, bitno je bratstvo, pomirenje, srpski svet, mirovine, izjednačavanje prava žrtve i krvnika, branitelja i agresora, da ovaj put s obećanja prelazi se na izvršenje, zar ne ministri. Sve za bratstvo, njega treba čuvati kao zjenicu oka, isto onako kako je Ćipe čuvao bratstvo s bratom Mirom i bratom Mariom.

Nego, kada je krsna slava u Negoslavcima….

You may also like

Verified by MonsterInsights