Home Izdvojeno Početak kraja stranke koja je obećavala i predsjednika koji se po Statutu nije mogao ni biti predsjednik

Početak kraja stranke koja je obećavala i predsjednika koji se po Statutu nije mogao ni biti predsjednik

by Ante R.

“Ovo si izbori koje moramo dobiti, milom ili silom”, poznata vam je ova rečenica, onim malo starijim treba li biti, na na jučerašnjim unutarstranačkim izborima u Domovinskom pokretu i drug Leki bi bio zavidan.

Na izborima smo imali članove dvije stranke, da dobro ste pročitali. Imali smo duple članove, njih čak 9, među njima i predsjednika Domovinskog pokreta koji je prilikom ulaska u Domovinski pokret zatajio da nije izišao iz svoje stranke “Nezavisna lista Ivana Penave”, isto kao što su članovi te ostali i drugi članovi Domovinskog pokreta, njih ukupno još 8. Utakmica je u startu počela s devet golova prednosti za predsjednika koji nije mogao biti predsjednik i koji se nije mogao kandidirati.

Bila je to utakmica u kojoj su sudac i VAR soba već odabrali protivnika. Utakmica u kojoj pobjednička strana na pitanja i tekstove u medijima odgovara napadima na niskim prljavim udarcima izmišljajući i optužujući druge da bi sakrili svoje nezakonitosti. Predsjednik koji nije smio biti predsjednik, to piše u Statutu Domovinskog pokreta napada uspješnog poduzetnika, koji zapošljava tisuće ljudi, pa i Vukovaraca, osoba čija obitelj obožava nekretnine, do kojih dolazi koristeći povlaštene informacije, njegov zamjenik kojeg on zdušno brani optužen za teška kaznena djela, no sačekajmo da institucije države odrade ono zašto ih plaćaju porezni obveznici.

Pisali smo o kršenju Statuta kod članstva u dvije stranke, ali u oči upada izjava Ivana Penave reporterki RTL-a kada izriče:
“Ovo nije pirova pobjeda. Izaslanici su rekli svoje, i sada ćemo raditi na daljnoj homogenizaciji i jačanju stranke kako bismo se pripremili za lokalne izbore”

Na pitanje zašto nije dozvolio tajno glasanje, kazao je da je javno glasanje predviđeno statutom te da su se za njega odlučili kako bi se izbjegao nered.

Kava gnjusna laž, ravno u eter. Neka Penava pokaže gdje to piše u statutu stranke, ne može jer to u statutu ne piše. Očito da nitko od njegovih poslušnika nema svoje ja i nisu karakterne osobe i da nisu pročitali statut, jer statut za njih čita Penava i Ćipe.

Budućnost u kojoj Penava piše, poziva na zajedništvo u pismu objavljenom na mrežnim stranicama Domovinskog pokreta, koje jako podsjeća na pisma CK SKH, pisano kao da se nalazimo u šezdesetim godinama prošlog stoljeća jednostavno je poziv očajnika koji je svjestan da je Domovinski pokret od jučer stranka lokalnog karaktera i da nema budućnost.

 NAPUŠTANJE KOALICIJE Peternel pobjesnio i stvorio problem HDZ-u: ‘DP više ne postoji, a ja sam sada oporbeni zastupnik‘

Možda Penava misli da je pobijedio, u stvari je izgubio, izgubio je podršku u više od 3/4 županija uključujući i grad Zagreb. Izgubili su i oni koji su stali uz njega, njihova politička budućnost ne postoji, ali postoji onih za koje on misli da su poraženi, oni su zapravo pobjednici. Ti poraženi ispasti će brzo pobjednici, čim osnuju novu političku opciju doći će do masovnog prelaska članstva. Nastat će egzodus članstva iz Domovinskog pokreta.

Ni u Saboru neće biti onako kako je Penava zamislio, s druge strane ostat će dovoljno ruku da njega istjera na čistac, na brisani prostor da mora koalirati s “omraženom” SDSS-om. Penavi sada može bez straha dati javnu podršku Zoranu Milanoviću, ali i tajnica čeka tu podršku, papiri su već spremni.

You may also like

Verified by MonsterInsights