Home OBŽ “Ulovi i pusti” – Natjecanje najboljih svjetskih lovaca na šarane u Našicama

“Ulovi i pusti” – Natjecanje najboljih svjetskih lovaca na šarane u Našicama

by Kristina B

Hrvatski športski ribolovni savez ugostio je najbolje svjetske “lovce” na šarane. Ovogodišnje, 24. Svjetsko prvenstvo u ribolovu šarana održava se na jezeru Lapovac kod Našica. Hrvatska šaranska reprezentacija je, u ove 24 godine svjetskih prvenstava, najtrofejnija reprezentacija na svijetu.

Uz hrvatsku šaranašku reprezentaciju, natječe se još njih 29 s 4 kontinenta, među njima su i timovi iz BiH, Slovenije, Ukrajine. Naslov svjetskih prvaka s lanjskog svjetskog prvenstva u Francuskoj brane Ukrajinci. Natjecanje traje 72 sata i odvija se po principu “ulovi i pusti”.

“Riba se ulovi, stavi u sak, izvaže i pusti se ponovno u jezero”, objašnjava Radimir Vidić iz ŠUD-a „Šaran”, Našice.

Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza, ističe da se je u Hrvatskoj oko 30 % jezera pod tim režimom. “U 24 godine stvorili smo riblji fond od ne samo 10, 15 i 20 kilograma, nego imamo i preko 40, 50 kilograma, gotovo i svjetske rekorde”, kaže.

Plenković o izjavi Anušića: Cijela hrvatska javnost vidi da je nemoguća suradnja ministra obrane s predsjednikom

A oni će sigurno biti oboreni i u našičkom kraju čija jezera obiluju ribljim fondom. “Imamo prirodne resurse”, rekao je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, koji ističe da je Grad strašno ponosan na ovakva događanja.

Veliko je to priznanje i hrvatskom ribolovnom savezu, koji će i iduće godine biti domaćin svjetskom prvenstvu, ali na nekom drugom hrvatskom jezeru. (HRT)

You may also like

Verified by MonsterInsights