Home Izdvojeno Putin će se u petak u Turkmenistanu sastati s iranskim predsjednikom
Oglas

Putin će se u petak u Turkmenistanu sastati s iranskim predsjednikom

by Kristina B

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastat će se s iranskim predsjednikom Masoudom Pezeshkianom na razgovorima u petak na forumu u srednjoazijskoj državi Turkmenistanu, rekao je u ponedjeljak Putinov viši suradnik.

Yury Ushakov, Putinov pomoćnik za vanjsku politiku, rekao je novinarima da će se čelnici sastati u Ashgabatu dok će prisustvovati događaju koji slavi turkmenistanskog pjesnika.

“Ovaj sastanak ima veliki značaj kako za raspravu o bilateralnim pitanjima tako i, naravno, za raspravu o naglo eskaliranoj situaciji na Bliskom istoku”, rekao je Ušakov.

Čelnici srednjoazijskih zemalja sastaju se kako bi obilježili 300. obljetnicu rođenja pjesnika iz 18. stoljeća Magtymgulyja Pyragyja, donosi Voice of America.

Šef britanske obavještajne službe: Ruski GRU izaziva ‘kaos’ u Britaniji i Europi

Putinov dolazak nije prethodno najavljen

Ruski premijer Mikhail Mishustin posjetio je Iran prošli tjedan radi razgovora s Pezeshkianom i prvim potpredsjednikom Mohammadom Rezom Arefom.

Razgovori dolaze u trenutku kada Izrael intenzivno bombardira Libanon, ciljajući na Hezbollah koji Iran podržava, a Rusija je evakuirala neke građane.

Rusija ima bliske odnose s Iranom, a zapadne vlade optužile su Teheran da opskrbljuje Moskvu bespilotnim letjelicama i projektilima, što je više puta negirano.

Pezeshkian će također razgovarati s Putinom tijekom posjeta Rusiji ovog mjeseca kako bi sudjelovao na BRICS summitu gospodarstava u nastajanju.

You may also like

Verified by MonsterInsights