Home Izdvojeno Domagoj Franić: Njemačkoj je bitno da se Ukrajina može braniti, ne i osloboditi okupirani teritorij, oni bi sačekali ishod rata

Domagoj Franić: Njemačkoj je bitno da se Ukrajina može braniti, ne i osloboditi okupirani teritorij, oni bi sačekali ishod rata

by Ante R.

Njemački ministar obrane Pistorius je rekao da je “pogrešno” reći da Njemačka blokira isporuke tenkova Ukrajini. Prema njegovim riječima, sada postoje jaki argumenti “za” i “protiv” slanja Leoparda 2 Oružanim snagama Ukrajine.

Napominje da zemlja posjeduje izvoznu dozvolu za borbeni tenk, pa je stoga drugim zemljama potrebno njezino dopuštenje da pošalju svoj Leopard 2 u Ukrajinu. Pistorius je istaknuo da Njemačka neće odustati od potpore Ukrajini. On je protuzračnu obranu nazvao prioritetom broj jedan za zemlju. Ministar je također dodao da tijekom sastanka u Ramsteinu nije bilo jedinstvenog mišljenja o tenkovima. Istodobno je zapovjedio njemačkom Ministarstvu obrane da provjeri zalihe tenkova u Bundeswehru i industriji, kako bi bilo spremno djelovati ako se donese odluka.
Piše Domagoj Franić vojni analitičar

Sve u svemu žalosno. Njemačka će, zahvaljujući SPD ostati upisana u povijesti kao zemlja – glumac.
Šalju velike količine oružja, hvale se doprinosom. Ako analiziramo isporuke, osim vozila Marder, koje usput, još nisu niti isporučili i PzH 2000, šalju smišljeno defenzivno oružje.
Rade to pod parolom da se Ukrajina “treba braniti”, za Njemački SPD je neprihvatljivo da Ukrajina POBJEĐUJE. Bilo bi zanimljivo da ministar svjetskoj javnosti predoči argumente “protiv” suglasnosti.

Hvala im za JEDAN IRIS-T, PzH2000 i za sve ostalo poslano ali Njemački SPD, ne Njemački narod, već politička stranka očito ne želi pomoći rješenju agonije u Ukrajini.
Kao članica EU, članica NATO saveza.

U trenutku kada je izgledan prijelom ratnih zbivanja na prostoru Ukrajine, kada Rusija priprema ofenzive da pokori Ukrajinski narod i kada Ukrajinski narod vapi za konkretnom vojnom pomoći da bi opstao i na kraju istjerao okupatora iz svoje zemlje, SPD kalkulira. Bit ću otvoren do kraja i izreći nešto što do sada nije izrečeno.
SPD nije siguran tko će pobijediti u ovom ratu! Kalkulira.

Kao najveće kukavice, boje se donijeti odluku koja bi ubrzala pad ruske vojne prevlasti jer “što ako rusi pobijede na kraju, ako porobe Ukrajinu, a mi odobrili da ih napadnu Njemačkim tenkovima?”. To je biti i srž ovoga problema.

Pridodajmo tome i stotine i tisuće članova iz bivšeg DDR-a i onih pod kontrolom ruskih službi, raznoraznih Schroedera i sličnih i sve je kristalno jasno.
Najavili su paket pomoći od milijardu eura, Osim Mardera, streljivo za Iris i Geparde. Da se Ukrajinci brane. Neshvatljivo je da bi oni mogli i napadati…..
Podsjeća me na usporedbu, kada su dva susjeda u svađi i jedan stalno baca kamenje u dvorište drugog, uništava mu stvari i razbija prozore. Prema SPD-ovoj logici, trebao bi napadnuti susjed sakriti stvari i staviti zaštitu na prozore.

Ne smije uzvratiti po susjedu i njegovom dvorištu ili pozvati Policiju (u ovom slučaju NATO) da zajednički lošeg susjeda privedu pravdi i smire ga.
Sramota.

You may also like