Home Izdvojeno Donijeli brikete stanovnicima za grijanje: U ruskom granatiranju regije Doneck ubijena tri zaposlenika Crvenog križa

Donijeli brikete stanovnicima za grijanje: U ruskom granatiranju regije Doneck ubijena tri zaposlenika Crvenog križa

by Kristina B

U ruskom granatiranju ubijena su tri ukrajinska zaposlenika Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC), a dvoje je ranjenih u selu u regiji Doneck, rekli su ukrajinski dužnosnici u četvrtak.

“Još jedan ruski ratni zločin. Danas je okupator napao vozila humanitarne misije Međunarodnog odbora Crvenog križa u regiji Doneck”, objavio je predsjednik Volodimir Zelenskij na društvenoj mreži X..

Selo Viroliubivka je granatirano, rekao je regionalni guverner Vadim Filaškin putem aplikacije Telegram.

Amerikanci ne odustaju, a Mađarski premijer Orban protivi se sankcijama Dodiku i poziva na dijalog

Ured glavnog tužitelja objavio je na Telegramu da su djelatnici ICRC-a donijeli brikete za grijanje stanovnicima prije zime. Iskrcavali su pomoć kad se dogodio napad, navodi se.

Dva radnika su hospitalizirana, a jedan od njih je u teškom stanju, dodali su tužitelji. Regija Doneck, pod djelomičnom okupacijom ruskih snaga, redovito je izložena ruskom granatiranju i zračnim napadima. Moskva niječe da u invaziji na Ukrajinu cilja civile ili civilnu infrastrukturu, iako su u njezinim napadima ubijene tisuće ljudi, ističe Reuters. (Hina)

You may also like

Verified by MonsterInsights