Home Izdvojeno DP: “Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što!”

DP: “Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što!”

by Ante R.

Domovinski pokret (DP) oglasio se na društvenoj mreži povodom obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. 

“Obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana – UVIJEK I SVE ZA HRVATSKU, A NAŠU JEDINU I VJEČNU HRVATSKU NI ZA ŠTO!

Na današnji dan 1922. godine rođen je dr. Franjo Tuđman, hrvatski povjesničar, akademik HAZU, državnik, a prije svega prvi hrvatski predsjednik i utemeljitelj moderne hrvatske države.

Za vrijeme bivše Jugoslavije bio je izložen političkim, a zatim i sudskim progonima zbog domoljubnih stavova te zalaganja za hrvatske interese i pluralističku demokraciju. U dva su ga navrata komunističke vlasti osudile na zatvorske kazne, ali dr. Tuđman nije odustajao od hrvatskog sna – buđenja nacionalne svijesti, a u konačnici i stvaranja samostalne hrvatske države.

Na predsjedničkim izborima 1992. hrvatski narod ga je izabrao za predsjednika Republike Hrvatske, a narod mu je povjerenje poklonio i na predsjedničkim izborima 1997. godine.

Zasluge dr. Tuđmana u stvaranju hrvatske države su goleme. Bio je predsjednik i vrhovni zapovjednik u vrijeme srbijanske oružane agresije na Hrvatsku. Uspješnim političkim djelovanjem i vođenjem vojno-redarstvenih operacija dao je neizbrisivi obol suverenosti hrvatske države, koja je upravo pod njegovim vodstvom izborila svoju samostalnost.

Dr. Franjo Tuđman počiva na zagrebačkom groblju Mirogoj. Na njegovom posljednjem počivalištu uklesane su njegove povijesne riječi: ‘Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što!’. Poštovani dr. Tuđman, neka vam je laka hrvatska gruda. Hvala vam na samostalnoj i slobodnoj Hrvatskoj!”, piše u objavi Domovinskog pokreta.

You may also like