Home Izdvojeno Grbin i Benčićka smislili pakleni plan kako doći na vlast, ključ je Most

Grbin i Benčićka smislili pakleni plan kako doći na vlast, ključ je Most

by Ante R.
Sandra Benčić

Znaš Sandra ti bi mogla dati podršku manjinskoj vladi, mi idemo s Mostom u koaliciju, a tvoji će nam dati podršku. Tako formalno nismo u koaliciji, a Most bi nas progutao kao žabu i to onu iz doline Neretve, bilo bi im malo mučno, ali ako damo Grmoji MUP da hapsi Hadezeovce, on će zagristi kao „som na Durbahera”.

Sandra se malo zamislila, smotala jednu, zapalila bez obzira na to što je Grande Peđa negodovao uz riječi- Ne u mojoj kući, a onda ga pogledala i rekla:

– „Znači nema ministarskih mjesta za nas, znaš kako da to objasnim Kekinici, a i Daliji, a tu je i Anka. Ona jedva čeka da postane ministrica obnove, zamisli koliko je tu četaka za WC, a onda zna koje treba kupiti”.

-”Ček malo, kako misliš Dalija ministrica, čega priupita ju EL Grande, a Sandra sva ushićena-

-”Pa pravosuđa, Kekinicu za ministricu Zdravlja, to ćemo opet promijeniti u zdravstva, ma ionako nitko nije ozdravio u našim bolnicama. Nemaju više ljudi za doktore, a kokoši i pajceki više ne pale.”

-”Nije ti ta loša, mrmlja Peđa, onda one sve idu s nama u koaliciju, tako vi bez funkcija, a zapravo s funkcijama jedino si ti bez, ali možeš biti predsjednica.”

-Što, ne idem protiv šefa na izbore, zamalo vrišteći izgovori Sandra motajući novu pljugu, ovaj put malo jaču.”
-”Ma ne, predsjednica Sabora, ma zamisli, podijeliš odmah Hadezeovcima i onim Domovincima opomene i istjeraš iz Sabora da možemo raditi na miru.”

-”Gledaj Sandra, očekujem da za nas glasa i desnica, ispali Peđa”, a Sandra od čuđenja prosu kavu po tek smotanoj pljugi, ovaj put malo lakšoj, nije ju solila previše, a onda odgovori Peđi:
– „Kako misliš desnica, e pa ja imam dvije cure s ustaškim pedigreom. Samo to pustimo u javnost i evo glasova desnice.”
-Sandra ga pogleda, nabaci osmjeh i veselo uskliknu:

– „Kakav pakleni plan”

-”I znaš Sandra, kad Nikoli obećam mjesto šefa Mupa, i dam odriješene ruke da apsi, morat ćemo obnoviti Goli otok i ući u izgradnju zatvora, znaš puno će ih Nikola uhititi, samo onim iz Metkovića napunit ćemo sve resurse.”

-”Dobro Peđa, jesi ti siguran da će Mostovci to prihvatit”, znatiželjno priupita Sandra Velikog Peđu, a on mrtav ozbiljan odgovori:

– „Znaš osvetu mozak ne kontrolira, ona je prirodni nagon, eto naši su 45-te rokali iz osvete, oni nisu razmišljali”.

Tekst je satiričnog sadržaja

You may also like