Home Izdvojeno Bešćutnost trgovaca i grabež u državi koja bi trebala biti pravedna i socijalna

Bešćutnost trgovaca i grabež u državi koja bi trebala biti pravedna i socijalna

by Ante R.

Nakon što je portal Danica.hr objavio tekst o kažnjavanju siromaha koji je izgubio živce tražeći svoje u jednom trgovačkom lancu, gdje je oštećen za 10 eura, postavlja se pitanje na što se pretvorila hrvatska država jer ona je isključivo kriva za bestijalnost, bešćutnost stranih trgovačkih lanaca kojima pojava prevare trgovaca nije strano.

Treba li država kažnjavati onog koji vara ili onog koji traži svoje, a kada nitko ne reagira, ni trgovac ni institucije, ali kada u naletu bijesa pošalje trgovca u “rodni kraj” onda su država i institucije ažurni, hitri, i rješavaju to po kratkom postupku. Ništa novo u državi gdje političari i državni namještenici kradu do petog ešalona, trgovački lanci varaju gdje stignu, a hrvatsku sirotinju u bestijalnom društvu legalizirane korupcije ne štiti nitko.

Siromaha u Lidlu zakinuli za 10 eura. On se žalio, pa ga odmah osudili

Postajemo li društvo beščašća, društvo bez empatije i s lažnom socijalnom politikom. Zamislite sitnih deset eura i on se buni. Znate li koliko je to novaca za nekoga tko jede svaki treći dan, da svaki treći dan jer nema novaca da kupi hranu od onih kojima je profit i grabež na prvom mjestu. Kakva to država, kakvo to društvo postaje Hrvatska. Društvo u kojem se država hvali kada nekom poveća socijalu ili mirovinu za upravo tih deset eura koji su bestijalni, bešćutni trgovci u stranom trgovačkom lancu nezakonito oteli jadnom siromahu. Njemu je deset eura bogatstvo, ali i političarima koji podižu mirovinu, i socijalu za baš toliko, nekoliko vekni kruha.

Hrvatska, ideal onih koji su se borili i natapali njeno sveto tlo svojom krvlju, oni koji bi trebali u ovakvim slučajevima galamiti kupljeni su od države koja je agilna i brza kada treba kažnjavati sirotinju, pasivna kada se kradu i otimaju milijuni, ma milijarde iz njene riznice, država koju se vara za milijune, zatvara oči, jer kako drugačije nazvati pasivnost, neaktivnost i nefunkcioniranje onih koji bi trebali štititi upravo nju, državu. Državu koja mora biti odgovorna što je siromah nečijim nemarom, a taj neko je država, kažnjen jer je radi nje izgubio živce, ostao bez hrane za nekoliko dana i još je kažnjen što samo traži svoje.

Grbin i Benčićka smislili pakleni plan kako doći na vlast, ključ je Most

Državi kojoj je bitno da kada se krade to ne istražuje Europski istražitelj, brani i pravda se da to nije njihova nadležnost, ne spominjući da je to nadležnost njenih institucija, to i kriminal koji je počinjen, imovina, novci, pogodovanje, korupcija, mito, to se nju ne dotiče, točnije ne zanima ju.

Kamo ideš voljena krvlju natopljena državo, i tebi je sirotinja kao i Bogu teška. Ima li itko srama u ovoj državi.

You may also like