Home Izdvojeno Habijan odgovorio Milanoviću na izjavu da je gay: “Uvijek odgovorim na sva pitanja pa ću i na ovo”

Habijan odgovorio Milanoviću na izjavu da je gay: “Uvijek odgovorim na sva pitanja pa ću i na ovo”

by Ante R.

Ministar gospodarstva Damir Habijan komentirao je u velikom intervjuu za Večernji list izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je ustvrdio da je ministar gej. “Uvijek odgovorim na sva pitanja pa ću i na ovo”, rekao je novinaru Hassanu Haidaru Diabu koji ga je pitao što misli o predsjednikovoj izjavi.

“Od prvog dana, prve minute kada sam u Hrvatskom saboru položio prisegu za ministra i kada sam rekao da ću svojim radom poštivati Ustav i raditi u interesu Republike Hrvatske, fokusiran sam na ono čega sam se prihvatio i time ću se baviti. To je za mene prioritet i jedini fokus u ovom trenutku. Privatni život je tako dugo privatni život dok ne utječe na moje javno djelovanje. Milanovićeve izjave samo mi daju vjetar u leđa. Dok se on pakosno i zlobno bavi tuđim osobnim temama, obiteljima i snižava kulturu dijaloga u Hrvatskoj, ja ću, kao i cijela Vlada čiji sam član, nastaviti baviti se temama od javnog interesa i raditi za boljitak Hrvatske”, kazao je Habijan.

Je li ga Milanovićev ispad iznenadio?
Na dodatno pitanje je li ga predsjednikova izjava iznenadila, Habijan je odgovorio da ga je u životu puno stvari ojačalo.
“Imao sam bolne obiteljske gubitke koji su činili moj život izuzetno teškim. Stoga je i ovo nešto što me samo može ojačati. Nemam se namjeru spuštati na nivo Milanovića koji tjera medije i javnost od svoje obitelji, a onda licemjerno baca u eter komentare o tuđim obiteljima i osobnim pitanjima. U odgovoru pravobraniteljici za ravnopravnost spolova razotkrilo se da je to učinio s namjerom, jer mu je zasmetao jedan moj komentar o tome da ne može očekivati dijalog od premijera i Vlade kad kontinuirano vrijeđa, etiketira i zaziva zatvore”, rekao je Habijan.

Predsjedniku postavio dijagnozu
Time se zapravo referirao na Milanovićevu reakciju nakon što je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova najavila da će zbog njegove izjave zatražiti stručno mišljenje Agencije za zaštitu osobnih podataka. Predsjednik je tada podsjetio na Habijanov ispad u Saboru kada je za njega rekao da je “osoba koja očito ima bipolarni poremećaj”.

You may also like