Home Izdvojeno HDZ se oglasio zbog optužbi protiv Turudića: Postavili osam “škakljivih pitanja” za predsjednika i “njegove mališane” na koje nemaju odgovor

HDZ se oglasio zbog optužbi protiv Turudića: Postavili osam “škakljivih pitanja” za predsjednika i “njegove mališane” na koje nemaju odgovor

by Ante R.

HDZ je na Facebooku odgovorio Zoranu Milanoviću nakon što je predsjednik ranije danas optužio Ivana Turudića, kojeg Vlada predlaže za čelnika DORH-a da se kao predsjednik Županijskog suda sastajao sa Zdravkom Mamićem dok je bio osumnjičenik, ali i kasnije kada je bio pod istragom.

U objavi postavljaju Zoranu Milanoviću osam pitanja među ostalim – zašto je tek sad zatražio micanje Ivana Turudića s dužnosti ako već osam godina zna za sporne veze ili sigurnosne provjere.

Objava HDZ-a u cijelosti:

“Kako to? Osam pitanja na koja Zoran “Lex Perković” Milanović (i njegovi mališani) nemaju odgovor. Očito se kod Turudića radi o nečemu sasvim drugom…

1. Kako to da je Turudić prošao sigurnosnu provjeru SOA-e 2014. – upravo u Milanovićevu premijerskom mandatu?

2. Ako su interni dokumenti SOA-e iz 2015. – kojima Milanović sad selektivno i protuzakonito barata – “dokaz da Turudić iz sigurnosnih razloga ne smije biti čak ni sudac”, kako to da je i 2019. taj isti Turudić prošao SOA-inu provjeru? To znači da ta ista SOA temeljem vlastitih saznanja iz 2015. NIJE utvrdila ništa sigurnosno spornog.

3. Ako Milanović “već 8 godina ima saznanja za Turudićev kontakt s Mamićem” – te ako je taj kontakt sporan – kako to da dosad nije zatražio da ga se makne s dužnosti? Turudić je cijelo to vrijeme bio sudac – koji je, među ostalim, donio i presudu protiv Ive Sanadera.

4. Kad već Milanović priznaje da je znao da se Turudić sastaje s Mamićem, kako to da ministar pravosuđa Orsat Miljenić, danas šef Ureda PRH, nije pokrenuo stegovni postupak protiv Turudića? Imao je ovlasti to predložiti DSV-u.

5. Ako Milanović misli da je Turudić pomogao Mamiću, kako to da bivši šef SOA-e Dragan Lozančić, danas savjetnik toga istog Milanovića, nije poduzeo radnje protiv Turudića?

6. Ako je Turudićevo druženje s Mamićem otprije 10 godina SADA sigurnosna zapreka, kako to da Milanovićevo druženje s Draganom Kovačevićem – koji je bio pod mjerama nadzora – također nije sigurnosna zapreka? A intenzivno je pohađao njegov klub u vrijeme “lockdowna”…

7. Kako to da Milanović – makar poslije 10 godina – nije ovako reagirao u slučaju ondašnjeg ravnatelja policije Vlade Dominića, koji je s Mamićem imao puno intenzivnije kontakte? Ako je znao za Turudića, morao je znati i za Dominića. A postavio ga je za ravnatelja.

8. Kako to da oporba ne traži da se deklasificiraju podaci SOA-e o Milanoviću, pa da javnost vidi koliko je puta sam upao u tajne mjere? I to ne samo u Aferi Janaf i ne samo dok se družio s D. Kovačevićem, USKOK-ovim optuženikom za teška djela korupcije.

Dakle, kad se podvuče crta, očito se kod Turudića radi o nečemu drugom. Rigidna ljevica, MOST-ovi provokatori, njihov idol Milanović i čitava Grupacija “Lex Perković” strahuju od neovisnog pravosuđa.

Nema više nedodirljivih kao u SDP-ovu mandatu. A ne mogu Turudiću ni oprostiti to što je izručio Njemačkoj Perkovića i Mustača.”