Home Izdvojeno Hoće li Plenković u kampanji zapjevati “Juru i Bobana”

Hoće li Plenković u kampanji zapjevati “Juru i Bobana”

by Ante R.
Andrej Plenković

Obećao je i to namjera ostvariti, po treći put postati hrvatskim premijerom, no da bi do toga došao Andrej Plenković mora pobijediti na izborima i skupiti onoliko ruku koliko mu treba za saborsku većinu. Na tom putu neće se birati sredstva, tamo gdje treba i ako treba pjevat će se “Juru i Bobana”, Čavoglave u integralnoj verziji, a “lijepa li si” orit će se na svakom skupu.

Kaže stara poslovica da su u ljubavi i kampanji dozvoljena sva sredstva, pa će se tako pljuvati po svima i svakome i to svaka politička opcija, jedino će Milorad biti izuzet iz Plenkovićeve retorike, ali to ne znači da ga se neće odreći ako to bude nužno. U politici nitko ne traje vječno, osim Andreja i Milorada i Furija, ali ponekad i njima dođe kraj, neki što to budu željeli, a neki jer nekima neće trebati.

Nakon što mu je Karamarko učinio uslugu, obećao ujediniti i objediniti desnicu, pa podvio rep i pobjegao ostavivši desnicu na cjedilu, Plenković ima sve, od ljevice i centra, do umirovljenika koji još uvijek misle da glasaju za “Vranju”, onih kojima je povećao plaće, dakle svi kojima je kao “Djed Božićnjak” udijelio darove, primirio sve u stranci, one neposlušne i buntovne asimilirao kao Borg, jedino mu ostade da pridobije desnicu, spremio je i Antu Đapića da uvjeri desnicu kako je upravo Andrej pravi nasljednik ni manje ni više poglavnika. No neće on biti u bitci svih bitaka sam, pa tu su udarne snage Hrebak iz kvazi liberala koji će kao papagaj ponavljati – Nećemo s Domovinskim pokretom, ne pitajući se hoće li oni s njim. Tu je i cijepljeni Zekanović, on će stalno vrtjeti globus i ponavljati – Oni su antivakseri, cjepivo je najveći izum čovječanstva, sve za saborsku fotelju, možda i nešto drugo, možda Zeko postane ministar.

I kad se zahukta kampanja, kada netko povede zaorit će se ako treba i “Evo zore, evo dana”. Zaboravit će se Kardelj i samoupravni socijalizam, jer u kampanji je sve dozvoljeno, pa i na nevjericu Milorada pred njegovim očima zapjevati onu od davnina. Napadat će on sve, ponajviše Domovinski pokret, Most, Hrvatske suvereniste, malo manje Možemo i SDP, Čačića, Fokus i IDS nimalo, ipak su oni potencijalni žetončići. No ipak kada dođe taj dan, dan odluke, ako bude malo, zvat će i otpjevati ” Ti si moja tajna najveća” i “Hajde da se volimo” Frcat će ponude, ministarstva i državne tvrtke, državni tajnici i fotelje, zapravo sve su fotelje.

Pati ga samo jedna stvar, gadna stvar, hoće li Mastermind s Pantovčaka biti igrač iz sjene i dogovoriti s njemu omraženim Mostom većinu, na ovaj ili onaj način. Još ako ima nemirne snove i sanja Grmoju kao šefa policije, opasne su crne slutnje, a još je tu i Laura, crna Laura koja hoće dirati Ninu.

Dakle sve je spremno, još da se pokrene stranačka mašinerija, pripreme senf, pučke kobasice i loše pivo, nahrane i napoje birači i kad Zoki pukne iz startnog pištolja vikne Ajmooooo.

You may also like