Home Izdvojeno HOĆEMO LI IMATI PRESEDAN Pupovac: “Mjesto predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i manjine je crvena linija preko koje nećemo prijeći”

HOĆEMO LI IMATI PRESEDAN Pupovac: “Mjesto predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i manjine je crvena linija preko koje nećemo prijeći”

by Ante R.

Rečenica Milorada Pupovca izrečena na N1 TV kako je “Mjesto predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i manjine je crvena linija preko koje nećemo prijeći” , djeluje vrlo zabrinjavajuće i krajnje opasno i moglo bi izazvati nezapamćen presedan ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu.

Manjine, koje u Hrvatskoj imaju prava kakva nemaju nigdje u Europi, vjerojatno i šire, postavljaju se kao arbitar u krojenju politika većine, traže i uvjetuju, prijeteći s izjavama koje nisu ništa drugo nego ucjene- Ili će biti onako kako mi želimo ili rušimo Vladu. Iako im to Ustav i zakoni Republike formalno dozvoljavaju, postavlja se pitanje kako manjina može ucjenjivati većinu, tu istu većinu koja im je zakonom to u stvari dozvolila.

Ne tako davno, zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics izrekao je javno da manjine imaju “cunning plan”, odnosno lukavi plan. Je li Pupovčeva rečenica “Mjesto predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i manjine je crvena linija preko koje nećemo prijeći”, dio tog plana i ucjenjuju li predstavnici nacionalnih manjina saborsku većinu i prijete li tako rušenjem vlade i izazivanjem novih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, ali i izazivanjem političke nestabilnosti u državi.

Ponašanje Milorada Pupovca, ali i još nekih predstavnika manjina u najmanju je ruku kontradiktorno. Koga Pupovac preko stranke SDSS predstavlja, srpsku nacionalnu zajednicu ili političku stranku. U ovom slučaju gdje se bira predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine, kao izabrani zastupnik na listi političke stranke, znači stranke koja u svom Statutu ne smije diskriminirati nikoga po nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti i gdje pravo članstva imaju svi punoljetni građani RH, bez obzira na nacionalnost, i gdje svatko tko je u Sabor ušao s liste te političke stranke može biti član Odbora, bar po zakonu, na rubu upitnosti Ustavnosti. Nije u kamenu zapisano da to mora biti Milorad Pupovac i to pravno ne kao predstavnik nacionalne manjine, već predstavnik političke stranke.

Koga u Saboru predstavlja Milorad Pupovac i čije interese zastupa, političke stranke ili svoje nacionalne zajednice. Po Statutu svoje političke stranke mora zastupati interese stranke, po narativu zastupa interese srpske nacionalne zajednice, nije je li to u suprotnosti s Statutom stranke i Zakonom o političkim strankama. Da je Pupovac i zastupnici izabrani na listi SNV-a imali bi punu legalnost zastupati interese srpske nacionalne liste, ovako ne.

Možemo kontra partiji, na Milanovića šalje Ivanu Kekin, znate li da je radila za Željku Markić

U hrvatskom Theateru apsurda, netko tko je u Sabor izabran s petstotinjak glasova odlučuje o sudbini cijele države, može srušiti vladu i izazvati političku nestabilnost u zemlji i nikom ništa, a to je zato što mu to omogućava zakon i Ustav Republike Hrvatske. Imamo slučaj da manjina odlučuje o sudbini većine, ali same države. Postavlja se pitanje je li zakonodavac prilikom pisanja Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina predvidio ovakvu mogućnost.

Hodak: Na Filozofskom faksu u Zagrebu organizirati tribinu ‘Sve partizanske bježanije u Drugom svjetskom ratu’. Nakon toga može uslijediti podjela doktorata, makar i na benzinskoj pumpi u Mostaru.

IZBORI KOJI NIKOGA NE ZANIMAJU “Ma kakvi izbori, idem u ribičiju, ne želim dati glas nekome tko će u pet godina zaraditi više nego ja cijeli život”

You may also like

Verified by MonsterInsights