Home Izdvojeno Hrvatsko bilo i pravaši predali liste, što mogu Glasnović i Bruna Esih?

Hrvatsko bilo i pravaši predali liste, što mogu Glasnović i Bruna Esih?

by Ante R.

Liste kandidata za parlamentarne izbore u petak su predale Hrvatska stranka prava koja na izbore izlazi u koaliciji s još dvije stranke, te Autohtona hrvatska stranka prava i Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević koje na izbore idu samostalno.

Hrvatska stranka prava, Hrvatsko bilo i Hrvatska demokratska seljačka stranka na parlamentarnim izborima čine koaliciju pod nazivom ”Za domovinu”, koja izlazi u svih 11 izbornih jedinica. Predsjednik HSP-a Nikica Augustinović vjeruje da će njihova koalicija osvojiti najmanje tri saborska mandata.

”Pozivamo sve birače, ljude koji vjeruju u pravdu, ljude koji su ratnici, da nam daju svoje povjerenje i svoj glas”, rekao je na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru nakon predaje listi Državnom izbornom povjerenstvu.

Mjesto na listi imaju i bivši saborski zastupnici Željko Glasnović i Bruna Esih, kao članovi HSP-a. – ”Pravaši imaju stogodišnju tradiciju. Bili su na braniku domovine u Austro-Ugarskoj, u staroj Jugoslaviji i u ovoj novoj Srboslaviji. Pravaši imaju sve predispozicije da naprave remont u ovoj državi i kadrove za sva područja” kazao je Glasnović.

“Pozivam birače da imaju povjerenja u sebe i u svoj narod. Kada budu zaokruživali imena na listi, neka se sjete da imaju svoju državu, s njenim punim sadržajem. Neka se sjete da im je dragi Bog dao savjest, a nije u njih usadio D’Hondta. Bog i Hrvati”, rekla je Esih.

Zaustavljanje ‘zamjene stanovništva’ i veća ulaganja u zdravstvo

Među prioritetima koalicije Za domovinu su zaustavljanje ‘zamjene stanovništva’ i veća ulaganja u zdravstvo, rekao je nositelj koalicije u 10. izbornoj jedinici Luka Roguljić.

”Vratit ćemo mlade iseljene ljude i povećati vrijednost rada kako bi ljudi živjeli životom dostojna čovjeka. Također ćemo zaustaviti da se javni novac poreznih obveznika pumpa u privatne ruke, vratit ćemo javni proračun u javnu službu, primjerice u službu zdravstvenog sustava”, izjavio je.

Bivši general HOS-a Marko Skejo također je govorio o podizanju životnog standarda i povratku iseljenih Hrvata u domovinu.

”Ne želimo da nas vode oni koji nikad nisu voljeli Hrvatsku a ne vole je ni danas. Pozdravljam vas starim hrvatskim pozdravom: Bog i Hrvati. Za dom spremni”.

U 11. izbornoj jedinici (dijaspora) koaliciju će predstavljati stranka Hrvatsko bilo, a nositelj je bivši ratni zapovjednik i bivši saborski zastupnik Ljubo Česić Rojs.

Rojs: Osvojit ćemo sva tri zastupnička mandata

“Mi ratni zapovjednici, okupili smo se zato jer smo dužni ratnom ministru obrane Gojku Šušku i predsjedniku svih Hrvata Franji Tuđmanu rješavanje trajnog pitanja svih branitelja. I ovog puta ćemo osvojiti sva tri zastupnička mandata”, kazao je Ćesić Rojs.

Uz njega, na listi su generali Ivan Tolj, Ivan Kapular, Miljenko Galić, Pero Barbarić te brigadir Žarko Pavlović.

“Stranka Hrvatsko bilo podržava listu hrvatskih generala, koji su nam omogućili slobodnu i samostalnu državu Hrvatsku, koji su u Bosni branili Hrvatsku i zbog kojih smo mi danas sretni jer možemo imati svoju slobodnu državu u kojoj imamo izbore”, poručila je predsjednica stranke Nada Šikić.

Na pitanje koga će podržati nakon izbora, Rojs je rekao kako će o tome razgovarati kasnije.

“Nećemo dići ruku ni za koga tko neće jamčiti, a već su nas prevarili jednom, kada i do kojeg datuma će se riješiti problemi koji tište hrvatski narod na prostor”, poručio je. ima BiH, a posebno hrvatske branitelje

Keleminec: Hrvatski narode oni su se već sve dogovorili

U svih 11 izbornih jedinica natjecat će se i Autohtona hrvatska stranka prava – Dražen Keleminec. Istoimeni predsjednik te stranke poručio je da je jedino glas za njih glas za hrvatski narod i za bolji život.

”Glas za Domovinski pokret je glas za Milorada Pupovca i Andreja Plenkovića. Domovinski pokret je srpsko-ruski pokret iza kojeg stoji ruski kapital. Glas za Most je glas za SDP i Možemo. Hrvatski narode oni su se već sve dogovorili”, izjavio je Keleminec na konferenciji za medije, dok su članovi stranke raširili hrvatsku trobojnicu s prvim bijelim poljem.

Nakon toga Keleminec se požalio na blokadu njegove stranke u hrvatskim medijima.

“Više ne želimo biti folklor na hrvatskoj političko sceni. Vanđelić osnuje stranku, dobije 10 minuta na Dnevniku HTV-a. Bivši gradonačelnik Knina jučer je imao 20 minuta na HTV-u 4 . Kad smo bili na HTV-u 4? HTV treba biti televizija svih Hrvata, a ne samo nekih političkih stranka”, kazao je Keleminec.

Hrvatska stranka prava dr. Ante Sračević predala je listu za 9.izbornu jedinicu, a na njoj će biti dojučerašnji gradonačelnik Gospića Karlo Starčević.  – Hina

You may also like