Home Izdvojeno ISKAČU IZ PAŠTETE Kladionicama i automat klubovima odzvonilo: Vlada pripremila zakonski prijedlog koji bi trebao regulirati oglašavanje kladionica i kockarnica.

ISKAČU IZ PAŠTETE Kladionicama i automat klubovima odzvonilo: Vlada pripremila zakonski prijedlog koji bi trebao regulirati oglašavanje kladionica i kockarnica.

by Ante R.

Ovisnost se najjednostavnije može definirati kao stanje u kojemu osoba ne može funkcionirati bez određene supstance ili aktivnosti. U medicinskom smislu ovisnost se definira kao kronična, dugotrajna i recidivirajuća bolest.

Ovisnost o drogama je potreba za neprestanim i daljnjim uzimanjem supstance, međutim danas, osim ovisnosti o drogama, pažnja se usmjerava i na „nove ovisnosti“. To su nesupstancijalna ovisnosti koje se odnose na određene oblike ponašanja – ovisnost o novim tehnologijama (Internet, društvene mreže, videoigre) i ovisnost o kockanju.

Ovisnost o bilo čemu uzrokuje velika društvena stanja, i opasnost se može razdvojiti na nekoliko dijelova. Ovisnost o drogi ugrožava pojedinca, ne djeluje toliko na obitelj i društvo. U pravilu, ovisnici o narkoticima su osobe sklone isključivosti i asocijalnosti, njihovo liječenje i odvikavanje izuzetno je kompleksno i dugotrajno, jer osim što osoba mora prekinuti s korištenjem opijata, ta se osoba mora socijalizirati, znači mora se provesti i resocijalizacija i stvaranje uključivosti.

Ovisnost o internetu, društvenim mrežama, videoigrama je najlakši i najbezbolniji vid ovisnosti. Taj oblik ne razvija isključivost i asocijalne oblike poremećaja, većinom se radi o mladeži i tu glavnu ulogu moraju odigrati roditelji, ponekad uz pomoć psihoterapeuta.

Najopasnija ovisnost je ovisnost o alkoholu i kocki. Obe te vrste ovisnosti ne ugrožavaju samo ovisnu osobu već i obitelji. Kocka i alkoholizam glavni su pokretači razbijanja i uništavanja obitelji. Osobe sklone alkoholu u pravilu uništavaju obitelji egzistencijalno, djeca su izložena psihološkoj torturi, onemogućuju se i razvoje, obitelji ostaju bez prihoda za hranu, odjeću, tekuće obaveze i to je proces koji probleme jednostavno vuče jedne za drugim.

IZGUBLJENA JEDNA BITKA, NE ZNAČI DA JE IZGUBLJEN RAT Ne očajavajte, Vatreni su se izvlačili i iz težih situacija i opet će

Ipak, ako ćemo izdvajati najveću pošast među ovisnostima, na prvo mjesto dolazi kocka. Kocka, svi njeni oblici, a pogotovo klađenje u kladionicama, ili u kojekakvim klubovima s aparatima za kocku su pošast 21 stoljeća, pošast gdje je tehnologija iskorištena i to bez kontrole i nadzora države. Država je zakazala, zakazala dozvolivši da se promocija klađenja i klubova s aparatima za kocku nemilice reklamira na televiziji, portalima, oglasima svih vrsta. Svi koriste priliku za zaradu uz blagoslov države, od onih koji plaćaju oglase, reklame do onih koji ih emitiraju.
Država jednostavno nema strategiju i volju da se uključi u borbu protiv te pošasti koja je glavni pokretač razbijanja, uništavanja obitelji i sve većeg obiteljskog nasilja.

Hodak: Dokazano je da je IMT najbrži traktor na svijetu, pobjednik je utrke Knin- Beograd, utrku je gledao “celi svet”

O svemu ove zatražili smo mišljenje Vesne Vučemilović, predsjednice saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport.
U pripremi je zakonski prijedlog koji bi trebao regulirati oglašavanje kladionica i kockarnica. U pitanju je ozbiljan problem o kojem se premalo govori u javnom prostoru. Čak 70% srednjoškolaca se ponekad kladi a 20% to čini redovito. Podaci su zabrinjavajući i osobno sam stava kako bi trebalo zabraniti u potpunosti oglašavanje kladionica i kockarnica. Svakako bi trebalo bolje regulirati tu djelatnost i u poreznom smislu povećanjem poreza na aparate za igre na sreću. Ako smo u potpunosti zabranili oglašavanje alkoholnih i duhanskih proizvoda nema nijedan valjan razlog da se to na isti način uredi i s ovom djelatnošću, ističe Vesna Vučemilović.

NA SASTANKU I PLENKOVIĆ, MOŽE LI DO POZICIJE Čelnici zemalja EU-a na sastanku pregovaraju o vodećim pozicijama bloka

Srpkinja na X-u pitala može li joj se nešto loše dogoditi u Splitu. Znate li odgovore……

You may also like

Verified by MonsterInsights