Home Izdvojeno IZBORI KOJI NIKOGA NE ZANIMAJU “Ma kakvi izbori, idem u ribičiju, ne želim dati glas nekome tko će u pet godina zaraditi više nego ja cijeli život”

IZBORI KOJI NIKOGA NE ZANIMAJU “Ma kakvi izbori, idem u ribičiju, ne želim dati glas nekome tko će u pet godina zaraditi više nego ja cijeli život”

by Ante R.

Izbori koji nikoga ne zanima, još više, stvaraju odbojnost, Hrvate ti izbori ne zanimaju, a kampanju niti primjećuju, jednostavno ih ne zanima. Nakon rekordne izlaznosti na parlamentarnim izborima, prije svega radi straha o crvene nemani i pojačane izlaznosti onih koji su spašavali državu od povratka “crvenog” Milanovića na vlast, u čemu su djelomično i uspjeli, dolaze izbori koji Hrvate ne zanimaju. Hrvati će se te nedjelje razmiljeti svuda, još ako sunce pripeče, ali na glasačka mjesta ići će samo oni koji moraju, u narodu poznatiji kao uhljebi.

HDZ ima svoju vojsku ovisnika, onih kojima je HDZ dao sve, dobre vojnike stranke, SDP radi mobilizaciju i obično kad ih svi podcijene oni naprave dobar rezultat na izborima za EP. Dobar rezultat naprave jer je Hrvatska jedna izborna jedinica, a to vrijedi i za Možemo. Kod stranaka s desnog spektra situacija nije takva, oni su svoje odradili na parlamentarnim, između izbora i nečeg drugog, poput vikenda na moru, izleta , odlaska u voćnjak ili ribičiju.

Desni birač razmišlja drugačije, naravno ako nisi ovisan o HDZ-u. Njihovo razmišljanje svodi se na to koliko će novaca zaraditi zastupnici u EP u pet godina mandata, a njihova matematika kaže više nego oni za čitav život, a tek povjerenik. O svojim prihodima zastupnici u Europskom parlamentu ne govore, ali govore birači i progovara poznati hrvatski jal. E nećeš majke mi….

Birači Domovinskog pokreta i Mosta izaći će po inerciji, da daju glas za svoje, ali samo ako im se da, isto kao vjerojatno i oni koji glasaju za nekakvu liberalnu listu kojom dirigiraju Čaćić i Pupovac, a Flego je samo izvršitelj. Biti će tu još nekih mazohista koji vole bacati eure u unaprijed pripremljen bunar kao prevara zvana Kolakušić

I dok jedni masovno koriste društvene mreže za promociju i obilaze teren družeći se među građanima, HDZ pravi velebne skupove, pozorno prate i bilježe tko se pojavio, a onda hrabre sami sebe i obećavaju da će upravo oni omogućiti putem mandata u EP da Hrvatima u Hrvatskoj bude bolje, da teče med i mlijeko jer oni su stvoreni i Bogom odabrani da to naprave za njih.

Jedina stranka u kojoj neće biti preferencijalnih glasova, bit će ona HDZ-a jer listu nosu Veliki vođa i svi moraju svoj glas dati njemu, ostali su osuđeni na volju birača, bar onih koji će izaći na izbore, onih koji moraju izaći. Veliki vođa mudro šuti, a na mogući odlazak na neku čelnu funkciju, mudro odgovara da on ostaje na čelu Vlade da povede Hrvate u bolje sutra, no ne govori da će razmisliti o nemoralnoj ponudi, otprilike kao u nogometu kad se najbolji igrač proda kad legne nemoralna ponuda.

Hodak: Drugarica Sandra ne zna za ratne i poratne zločine Tita, a toliko puno škole ima

Tako će i naš premijer, ako stigne nemoralna ponuda reći da se takva prilika ne propušta, da je to u interesu Hrvata, spakovati svoje kofere i odletjeti s karom u jednom smjeru u pravcu Bruxellesa, naći u predgrađu kućicu u cvijeću i raditi za dobro svih građana EU, eto Hrvat će biti taj koji će osigurati ne samo Hrvatima potoke meda i mlijeka svim građanima EU, ne samo Hrvatima.

Marginaliziranje heroja Domovinskog rata, praksa ili izuzetak, Mladi jastreb kao primjer marginalizacije

Penava na obilježavanju Dana državnosti: Jeste li ovdje vidjeli Pupovca, on kao kandidat za predsjednika Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine, morao je biti ovdje

You may also like

Verified by MonsterInsights