Home Izdvojeno Marginaliziranje heroja Domovinskog rata, praksa ili izuzetak, Mladi jastreb kao primjer marginalizacije

Marginaliziranje heroja Domovinskog rata, praksa ili izuzetak, Mladi jastreb kao primjer marginalizacije

by Ante R.
Branko Borković

Jučerašnje ponašanje organizatora prilikom obilježavanja Dana Hrvatske vojske nije prvi, a vjerojatno zadnji put da se marginaliziraju heroji Domovinskog rata, pogotovo kada to rade oni koji rata ni vidjeli nisu, a mobilizacijski poziv za obranu svoje domovine vješto su izbjegli, oni ili njihovi roditelji u njihovo ime.

Rečenica: – “Ovo je sramota, sram vas bilo. Nećete me vrijeđati ovako i ponižavati, rekao je Borković pa dodao: ‘Je l‘ uvijek tako morate raditi cirkus?”, niti je prva , niti posljednja koju je rekao čovjek koji je bio simbol obrane Vukovara, čovjek koji od izlaska iz okupiranog grada stalno doživljava golgotu, od pritvaranja, točnije kidnapiranja od strane Udbaške struje na čelu s Manolićem i pritvaranja, maltretiranja i ponižavanja koje se nastavlja i dalje, bez obzira na to što je odlukom Povjerenstva, imenovanog odlukom Vlade, a koje je formiralo Ministarstvo hrvatskih branitelja na čelu s ministrom Tomom Medvedom, odluka Komisije na čelu s Josipom, Jožom Manolićem proglašena je ništetnom, čime je ispravljena nepravda prema ratnom zapovjedniku obrane Vukovara Branku Borkoviću, ali i svim drugim braniteljima koji su bili sudionici obrane Vukovara.

Dokument tog povjerenstva još uvijek je mrtvo slovo na papiru jer ga nije potvrdila Vlada i Sabor, bez obzira na to što je donesena 20. prosinca 2023. godine. Da su htjeli, mogli su to davno potvrditi, a zašto nisu odgovor na to pitanje moraju dati premijer i resorni ministar.

Nije Branko Borković reagirao prilikom obilježavanja Dana Hrvatske vojske radi sebe i njegovog ponižavanja i maltretiranja koje traje godinama, reagirao je radi ponižavanja svih ratnih zapovjednika koji su bili na obilježavanju svog dana. Reagirao je zbog činjenice da su njih stavili u “zapećak”, skriveni prikrajak dvorane da bi se u prve redove smjestili oni koji s ratom i herojstvom nisu imali ništa, a puna su im usta domovine i Hrvatske vojske. Zato su se iza njih smjestili politički aparatčiki zaduženi da pljes kaju na političke govore, govore koji nisu bili primjereni trenutku obilježavanja Dana Hrvatske vojske već su korišteni u predizbornoj kampanji.

Heroja, ratnog zapovjednika obrane Vukovara Branka Borkovića Mladog jastreba pokušali poniziti na proslavi Dana HV-a on se izderao na sve: ‘Sram vas bilo, nećete me ovako ponižavati‘

Heroji uvijek trebaju biti na čelu, ostali tamo gdje im je mjesto.

Anušić odgovorio Milanoviću: “To uzrokuje političku nestabilnost”. Otkrio i hoće li mu biti suparnik na predsjedničkim izborima

You may also like