Home Izdvojeno Izraelska vojska kaže da je iranski raketni napad završen, građani mogu napustiti skloništa

Izraelska vojska kaže da je iranski raketni napad završen, građani mogu napustiti skloništa

by Kristina B

Građani mogu “napustiti zaštićene prostore u svim područjima diljem zemlje”, nakon procjene situacije, rekla je izraelska vojska oko 19,30 sati, donosi Reuters.

Glasnogovornik izraelske vojske rekao je da nije svjestan da ima ozlijeđenih u napadu. Ovaj napad je bio ozbiljan i imat će posljedice, rekao je glasnogovornik. Jedan je poginuo, a nekoliko ih je ozlijeđeno nakon što su fragmenti rakete pali na palestinski grad Jerihon na Zapadnoj obali pod izraelskom okupacijom, rekao je Reutersu sigurnosni izvor.

VIDEO/Prijelomna vijest: Iran ispalio stotine projektila prema Izraelu u najvećem napadu dosad.

Teheran je obavijestio Rusiju prije raketnih napada na Izrael, rekao je visoki iranski dužnosnik Reutersu. Iran je diplomatskim kanalima upozorio i SAD ‘nedugo prije napada’, rekao je dužnosnik Reutersu.

Oko 19,48 Reuters je izvijestio o slavlju u Libanonu i Gazi dok iranske rakete ciljaju Izrael. Vatromet je bio vidljiv iznad Bejruta nakon iranskog napada na Izrael, rekli su Reutersovi svjedoci. Diljem Pojasa Gaze izbilo je slavlje dok su stanovnici gledali kako rakete lete iznad enklave na putu za Izrael. Mnogi su navijali, zviždali i skandirali “Allah Akbar” (Bog je najveći). Deseci raketa primijećeni su iznad Pojasa Gaze, a neke od njih su pale na neka područja gdje postoje izraelske snage u središnjem Pojasu Gaze, prema nekoliko stanovnika.

You may also like

Verified by MonsterInsights