Home Izdvojeno Joža Manolić danas slavi 104. rođendan!

Joža Manolić danas slavi 104. rođendan!

by Ante R.

Josip Manolić danas slavi 104. rođendan! Najdugovječniji hrvatski političar, najbliži suradnik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, osnivač HDZ-a i još štošta, u javnosti je postao simbol dugovječnosti pa se na račun popularnog Jože zbijaju razne šale i pošalice koje kruže bespućima društvenih mreža, ponekad i one neslane. No, njega to ne ljuti, i sam im se smijao. Daj Bože da se i nama “rugali” što smo doživjeli sto i nešto godina, piše Slobodna Dalmacija.

Na Facebooku čak postoji stranica “Joža Manolić je nadživio” koja na duhoviti način komentira “Manolićeve godine”. Pa se navodi da je on bio “jedan od tri kralja koja su se došla pokloniti Isusu”, da se “kao dijete igrao s dinosaurima”, da je Bog rekao Adamu i Evi “ne jedite plodove s ovog drveta, to je Joži za štrudel”, i za kraj jedna “prigodna” rođendanska da će “više potrošiti na svjećice nego na tortu”.

U zadnjoj pak objavi na stranici “Joža Manolić je nadživio” stoji oproštaj od Henryja Kissingera s porukom: “Otišao je kolega Henry, sad sve ostaje na meni.”

Možda će vam se ove šale učiniti i neukusnima, ali eto, i sam Joža se na njih zna nasmijati. Čovjek slavi 104. rođendan, što nije uobičajeno.

You may also like