Home Izdvojeno Kad ideološko sljepilo zasjeni logiku

Kad ideološko sljepilo zasjeni logiku

by Ante R.
Aleksandra Prijović

Kultura da mogu zabraniti cajke koje i sami vole ili povratak stotine tisuće Hrvata u Domovinu, gospodarski razvitak i sprječavanje prodaje zemlje strancima, što biraju glasači Domovinskog pokreta koji Penavu, Radića i ostale pregovarače nazivaju veleizdajnicima, Biraju zabranu cajki, na koncerte neće ići, ali će po birtijama lijepiti pevaljku sotice eura.

Gospodarstvo, energetika, poljoprivreda, demografija. Što je to bitnije od ovih ministarstava. MUP, pravosuđe, obrazovanje i kultura. Niti će obrazovanje, kultura, MUP ili pravosuđe vratiti Hrvate, spriječiti rasprodaju hrvatskih plodnih polja, niti će otvoriti nova radna mjesta, niti će vratiti tisuće Hrvata rasutih širom svijeta u Domovinu. Žele ie oni koji pljuju Penavu i Radića naseljavanje Hrvatske, Filipincima, Nepalcima, Indijcima, Sirijcima, Iračanima ili Hrvatima.

Žele li pljuvači da im djeca kruh traže po Njemačkoj unuke viđaju jednom godišnje ili žele unuke viđati svaki dan. Žele li za susjede Iračane, Afganistance, Nepalce ili žele Hrvate. Ne oni žele kulturu, da zabrane koncerte Prijovićke i Cece, ali ne smeta im u birtiji nakon sedme rakije lijepiti cajkama stotinu eura koje im je poslao sin ili kćer iz Njemačke.

Znaju li ti naši vrli domoljubi, čija su prsa plava od udaranja u njih i iskazivanja Hrvatstva, a ispod košulje nose križ iz trgovine bižuterijom od deset centimetara mrak ili tamu. Žele li biti oni zadnji koji će izgasiti svjetlo. Zaboravite pljuvači, u Hrvatskoj se svjetlo ugasiti neće, neće jer će se nastojati napuniti deseci, stotine, tisuće , deseci tisuća praznih kuća po Hrvatskoj, od Slavonije, Podravine, Like do Dalmacije, a da bi to napravili treba netko tko će kroz ministarstvo demografije, poljoprivrede i gospodarstva to provede, ali i kroz obrazovanje, financije, pa i kroz tu kulturu koju toliko volite, ali eto pljuvači ne znate što bi to napravili kroz to ministarstvo, no znaju oni koje pljujete.

Jeste li znali koliko Hrvata samo u Venezueli, Boliviji, Čileu, Paragvaju, Argentini čeka hrvatska dokumenta, čekaju po tri godine, žive na rubu gladi, a neki i u gladi, a dosadašnju hrvatsku vlast baš nije previše bilo briga da se vrate, za njih su Filipinci, Nepalci ili Indijci, ili oni koji ilegalno prelaze državnu granicu jeftina radna snaga koja hrani nezasitne poslodavce koji isplaćuju minimalac, a voze se u Maybachima od pola milijuna eura. Eto zato nam treba ministarstvo demografije, bolje rečeno ministarstvo iseljeništva, a da bi se organizirao dolazak hrvatske dijaspore moraju biti uključena sva ministarstva, a to ministarstvo vodit će Domovinski pokret i imati potpredsjednika vlade da objedini sva uključena ministarstva. Dakle, zabrana cajki ili povrat Hrvata, što više zanima Hrvatine i domoljube koji pljuju.

Sad vrli domoljubi zbrojite dva i dva, sagledajte priču do kraja, pa razmislite što je bolje, kultura ili demografija, svjetlo ili tama, gospodarstvo ili sluge tuđih gospodara, poljoprivreda, domaća hrana ili jeftino smeće iz trgovačkih lanaca s svinjetinom iz nečijih ratnih rezervi starih pedesetak godina. Želite li ljude čudna imena, čudnih običaja za susjeda ili želite svoj narod, svoje Hrvate za susjede.

You may also like

Verified by MonsterInsights