Home Izdvojeno Kombinacije, kalkulacije, manipulacije, tko će, hoće li, kako, s kime, zašto, od kada do kada, ali Tomislav Karamarko i Most više nikada!

Kombinacije, kalkulacije, manipulacije, tko će, hoće li, kako, s kime, zašto, od kada do kada, ali Tomislav Karamarko i Most više nikada!

by Ante R.
Tomislav Karamarko

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko napustio je čelno mjesto potpredsjednika u Vladi Tihomira Oreškovića gdje im je partner bio Most, s kojima je ušao u sukob zbog afere “Konzultantica.” Ishod te afere je bila odluka Povjerenstva za sukob interesa koja je utjecala na odluku Karamarka da podnese ostavku na mjestu potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a, što je rezultiralo padom Vlade nakon čega su uslijedili novi parlamentarni izbori. Kasnije su svi meritorni sudovi poništili odluku Povjerenstva i rehabilitirali Tomislava Karamarka u potpunosti.

Tomislav Karamarko oglasio se na Facebooku povodom teksta objavljenog u jednom dnevniku, koji nagovješćuje njegov povratak u politiku u jednoj od političkih stranaka, gdje se pojavljuju razni akteri koji komentiraju eventualnu mogućnost njegovog ponovnog uključivanja na političku scenu.  Sve se svodi na običan spin, spekulacije i kalkulacije gdje se uključio i neki nebitan i nepoznat član stranke Most, moguće vođen instrukcijama od najpoznatijeg hrvatskog borca protiv korupcije, a po njegovoj želji budući ministar policije.

Nakon što se njihov državljanin vozao po Hrvatskoj s šajkačom i kokardom i nakon što ga je privela hrvatska policija, srpska policija maltretirala hrvatske državljane na ulazu u Srbiju

Evo što piše Tomislav Karamarko u svojoj objavi koju prenosimo u cijelosti:

Izborna je godina. Počele su kombinacije, kalkulacije, tko će, hoće li, kako, s kime, zašto, od kada, do kada… Već poznata buka i trabunjanje hvatača tračerske magle, kvazi-analitičara koji se ponekad nazivaju novinarima. A ima i mudrih političara, mora se priznati. Jutros me jedan takav, egzemplarni profil, svojom izjavom jednostavno ganuo.

Naime, nešto novina i portala počelo se baviti mojim mogućim političkim angažmanom u predstojećoj nam mitskoj, izbornoj godini. A dobar običaj nalaže da i glas ponekog mudraca odjekne. I baš kad sam se ponadao da interesna nakupina svega i svačega, zvana Most, njihova glupost i bahatost, imaju granicu – evo nam njega. Neki Đani Bunja… tko li je taj? No,i taj gigant političke misli ambiciozno me prokomentirao. Moguće da mu je Grmoja idol!?

Onako iz mostovske blatnjave, žablje perspektive dopustio mi je “široko polje” što se tiče mojih ambicija. Jebote, što je darežljiv!! Isto tako zaključio je da se neartikulirana nakupina (Most) i ja međusobno ne preferiramo. Mudro…
Naravno da ne! Vjerujem da će ih tako tretirati i pretežiti dio mislećih glasača.

Oni o svemu, svačemu, svakome, samo ne o šteti koju su nanijeli državnom proračunu i svakom građaninu Hrvatske. A oni, dobro brifirani o svemu, tako vole ovu našu domovinu. I nikako da se ispričaju zbog sranja koja su proizveli i kontinuirano proizvode.
A tek kad bi nešto natuknuli o inicijalnim financijerima i donatorima…