Home Izdvojeno KREŠO BELJAK OSTAO SAM Raspad velike hrvatske stranke, cijeli vrh HSS-a napustio stranku

KREŠO BELJAK OSTAO SAM Raspad velike hrvatske stranke, cijeli vrh HSS-a napustio stranku

by Ante R.

Samo dva dana prije nego što će Sabor biti raspušten, zastupnik HSS-a Željko Lenart odlučio je otići iz svoje stranke zbog, kako tvrdi, nevjerojatne samovolje predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, javlja Jutarnji list., no Hrvatski glasnik doznaje da Lenart nije jedini koji napušta HSS, već će to napraviti i drugi istaknuti pojedinci u stranci.

“Napuštam HSS nakon 29 godina članstva. Više se jednostavno ne može trpjeti samovolja predsjednika stranke Kreše Beljaka koji nikoga ništa ne pita i koji radi samo za sebe. Nema to više nikakvog smisla… Kap koja je prelila čašu bilo je njegovo silovanje s pregovorima o izlasku na predstojeće izbore.

Čovjek najprije potpiše sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore sa Socijaldemokratima, a onda počne pregovarati s SDP-om, bez da je raskinuo koaliciju koju je već dogovorio!? I sve to radi na svoju ruku, sam, bez ikakvog pregovaračkog tima koji bi imalo mandat od stranačkih tijela HSS-a. Beljak razgovara sa svima: od SDP-a, preko HDZ-a, pa do Mosta i Domovinskog pokreta. I to sve na svoju ruku, bez znanja ostalih dužnosnika stranke”, rekao je za Jutarnji list zastupnik Lenart.

Na ovim se parlamentarnim izborima, kaže, možda uopće neće natjecati. “Najvažnije je da se šest različitih stranaka koje su nastale iz HSS-a ujedine i da se onda pripremimo za lokalne izbore 2025. godine, na kojima bismo trebali postići rezultat kakav stranka s tako velikom tradicijom i zaslužuje.”

You may also like