Home Izdvojeno Kurti: Srbija mora povući pismo u kojem osporava Osnovni sporazum

Kurti: Srbija mora povući pismo u kojem osporava Osnovni sporazum

by Ante R.

Premijer Kosova Albin Kurti dao je izjavu vezanu na novu eskalaciju na Kosovo upozoravajući Beograd da mora povući pismo poslano u Bruxelles, u kojem osporava potpisati Osnovni sporazum.

Osim toga premijer Kuri naglašava i podsjeća na poteze bivše srpske premijerke Brnabić:
“Srbija treba povući pismo koje je u Bruxelles poslala bivša premije doživljava se ka nešto što se ne poštuje i ne sprovodi u dijelorka Ana Brnabić, koja u tom pismu odrekla privrženosti Srbije poštivanju Osnovnog sporazuma o primjeni, rekavši tom prilikom da ne prihvaća neovisnost, da ne poštuje teritorijalni integritet i da neće prihvatiti članstvo Kosova u UN. Osnovni sporazum mora biti potpisan da bi se pokazala dobra vjera kao pravna garancija za provođenje sporazuma. Nepotpisani sporazumse doživljava kao nešto što se ne poštuje i ne provodi”, navodi Kurti, a prenosi Kosovo online.

Sve ovo je u kontekst najavljenog današnjeg Vučićevog obraćanja naciji u kojem će upozoriti na navodni teror nad srpskim narodom na Kosovo i namjeru da se proglasi kako je jedan dio Srbije okupiran. Čeka se reakcija međunarodne zajednice, prije svega čelništva EU i Amerike.

You may also like

Verified by MonsterInsights