Home Izdvojeno Luhansk gori: Napadnut dio grada gdje je bivša zrakoplovna škola i cesta koja vodi do ruske granice

Luhansk gori: Napadnut dio grada gdje je bivša zrakoplovna škola i cesta koja vodi do ruske granice

by Kristina B

Rusija tvrdi da je ukrajinski projektil izvršio napad na okupirani Luhansk, partizani tvrde da je pogođeno skladište nafte, a požar je izbio u južnom dijelu grada, izvijestili su partizani Atesha.

“Agent Atesha izvještava o uspješnom pogotku skladišta nafte i velikom požaru u području Hostra Mohyla”, rekli su partizani.

Izvor: Telegram

Ruske okupacijske vlasti tvrde da su ukrajinske snage vjerojatno lansirale šest projektila ATACMS koje je isporučio SAD na grad, “od kojih je većina oborena”, navodi ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Rusija je navela da su pogođena stambena područja te je 20 ljudi ozlijeđeno, što ukrajinski mediji nisu mogli provjeriti, a ukrajinska vojska nije komentirala navodni napad.

Eksplozije su se čule u okupiranom Luhansku oko 11 sati. Lokalni Telegram kanali podijelili su neprovjerene slike i video snimke oštećenih civilnih zgrada. Ulaz visoke zgrade navodno se srušio, tvrdi državna novinska agencija TASS.

U izvješćima se ne precizira je li šteta na civilnoj infrastrukturi rezultat izravnih pogodaka ili pada ostataka oborenih projektila, navodi Kyiv Independent.

Priprema za crni scenarij: Objavljen navodni plan njemačke vlade u slučaju sukoba s Rusijom, nijedan segment društva nije izostavljen

„Lokalni svjedoci prijavili su oko sedam do 20 eksplozija. Ovaj broj može uključivati ​​pokušaje presretanja i udare na grad, ali mi smo čvrsto uvjereni u dvije stvari. Prvo, video zapisi snimljeni su u okrugu Hostra Mohyla, u blizini vojarne bivše više vojne zrakoplovne škole, gdje okupatori trenutno borave. I, također, u blizini bivšeg regionalnog vojnog ureda. Na istom mjestu nalazi se aerodrom, tvornica za popravak zrakoplova i cesta koja vodi do ruske granice. Ruska vojska ovu cestu koristi 24 sata dnevno za prijevoz tereta, naoružanja i osoblja koje se nalazi u istoj vojarni u kojoj se nalazi i škola zrakoplovstva. Izvještava se i o udaru na skladište nafte, četvrti put u posljednja dva mjeseca. Odnosno, udarena je samo stara i dobro opremljena vojna infrastruktura okupatora“, rekao je regionalni guverner Artem Lysohor, navodi Ukrajinska pravda.

Nekoliko napada na grad zabilježeno je posljednjih tjedana, a navodno su bili usmjereni na energetsku infrastrukturu i vojne ciljeve.

You may also like