Home Izdvojeno Mario Radić: Ne promoviramo militantnu politiku, nego domoljubni, domovinski duh

Mario Radić: Ne promoviramo militantnu politiku, nego domoljubni, domovinski duh

by Ante R.

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić bio je gost Dnevnika Nove TV. Komentirao je odbijenicu premijera Andreja Plenkovića, ali i kako se misli boriti protiv cajki, a s njim je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

O uvođenju vojne obuke u školama: ”Premijer i Vlada ne žele učiniti ništa, a mi smo predlagali nacionalnu gardu i obvezni vojni rok na tri-četiri mjeseca. Mađarski premijer Orban objavio je da je Republika Srpska počasni susjed Mađarske, na što nitko u Hrvatskoj nije reagirao. S druge strane, u Srbiji se na četiri mjeseca uvodi obvezni vojni rok, a mi imamo oružane snage od 11.000-12.000 ljudi. Bojim se da u ovim vremenima ratnih sukoba u Ukrajini moramo biti spremni na to. Daj Bože da ne bude nikad ničega!”.

”Riječ je o najosnovnijoj školskoj obuci koja može krenuti odmah, može krenuti nagodinu. Imao sam taj predmet, a imao ga je i Plenković. Ja sam bio dragovoljac, a koliko znam, on nije. Možda je to njemu teška tema pa bježi od toga, ali mislim da je to nešto što nas čeka. I mi trebamo osposobiti mladiće i djevojke od 19 godina nadalje”.

”Ne promoviramo militantnu politiku, nego domoljubni, domovinski duh. No, ne živimo više u onom svijetu od prije pet godina. Rusija je napala Ukrajinu. Svi će uvoditi vojne rokove i pripremaju se za rat. Mislim da moramo biti spremni jer smo okruženi susjedima koji su takvi kakvi jesu”.

O migrantima: ”Hrvatska se mora braniti svim sredstvima. Poljska je, primjerice, zbog kolona migranata na granicu postavila vojsku i policiju. Naša policija to može odraditi, ali im je netko zavezao ruke. Imamo problem što je netko rekao policajcima da, kad naiđu na migranta, daju mu papir s dozvolom da može tu biti sedam dana i puste ga van”.

O nadolazećim izborima: ”Gledat ćemo da dobijemo što više mandata. Trenutno ih imamo veliki broj i sada smo na 16, 17, 18 mandata. Nama su blizu prvenstveno snage koje su nacionalne, a ne možemo surađivati s ‘Možemo’ ili SDSS-om. Nismo stranka poput Mosta, koja želi zauvijek ostati u oporbi, već želimo mijenjati stvari jer Hrvatska ne ide u dobrom smjeru”, komentirao je Radić.