Home Izdvojeno Milanović žestoko navija da mu protivnik u drugom krugu bude Primorac, a zazire od kandidata desnice, znate li zašto

Milanović žestoko navija da mu protivnik u drugom krugu bude Primorac, a zazire od kandidata desnice, znate li zašto

by Ante R.

Manje je od tri mjeseca do prvog kruga predsjedničkih izbora, Milanović je do sada bio miran jer je za najvećeg i najlakšeg protivnika očekivao Primorca, no nakon subote i osnivačkog sabora stranke Dom i Nacionalno okupljanje, pojavio mu se problem u trenutku kada je predsjednik nove parlamentarne stranke najavio mogućnost da Branka Lozo, doktorica znanosti i znanstvenica bude njihov kandidat za predsjednika Republike. Čeka se samo bijeli dim predsjedništva i Glavnog odbora stranke. U tom trenutku počinje njegova noćna mora, ali i mora HDZ-a jer upravo je Branka Lozo antipod obojici, i Primorcu i Milanoviću.

Odnos hrvatsko biračkog tijela je 60:40 % u korist desnog pred lijevim biračkim tijelom. Primorac sigurno nije kandidat desnog biračkog tijela, niti članova niti birača HDZ-a. Razlike između njega i Milanovića u osnovi nema, oba su dva lica jedne lijevo liberalne politike, obojica su bivši komunisti, u osnovi oni će biti Mi, a desni kandidati i birači Oni. S obzirom na onaj drugi dio u nazivu stranke Dom i Nacionalno okupljanje, upravo će to nacionalno okupljanje biti pokretačka snaga koja će gurati Branku Lozo u drugi krug, a onda slijedi novo miješanje karata na političkoj karti Hrvatske.

Domovinski pokret se raspao, a njegovo biračko tijelo, njih više od dvjesto tisuća ima novu osobu kojoj će dati svoj glas. Isto tako biračko tijelo Hrvatskih suverenista i Mosta u njoj vide svog kandidata jer njima ne odgovaraju dva lica iste politike, ni kršitelj Ustava ni sudionik izbora u SKH kad se već stvarala Hrvatska država niti branitelj iz udobnosti stana u New Yorku koji se hvali da je branitelj, vjerojatno jedan od onih pola milijuna koji su branili Hrvatsku i dokazivali s dva svjedoka.

Zašto Branka Lozo, a ne Tomislav Jonjić ili Marija Selak Raspudić. Prvi, sjajan odvjetnik, dokazani domoljub, ali s tankom bazom i velikom nevidljivošću. Glas za njega bit će glas za Milanovića ili Primorca, njegove šanse se ne mogu brojati ni u promilima. Marija Selak Raspudić, jedna od autora onog famoznog “ideološkog moratorija”, znači dovođenja ljevice na vlast na parlamentarnim izborima, bez stranačke baze i ideološkog stava, politički nedefinirana osoba, nikako netko kome desnica želi dati glas, osoba koja u politici gleda prije svega osobne interese, neće je podržati ni birači Mosta.

 Stranačka demokracija nije mrtva, pokazano na osnivačkoj skupštini stranke DOMiNO. Predsjednik stranke je Primus inter pares

Zašto je Branka Lozo antipod svima njima, zato što je drugačija, što ima stav, karakter i besprijekornu povijest. Zato što ima obiteljski background. Zato što nikada nije bila član partije, zato što je odbila i kad su je prisiljavali, zato što joj je Dom i domovina sve, zato što nikome ništa nije dužna. što nije proizvod duboke države, zato što dolazi iz naroda i želi se boriti za narod. Nitko od protukandidata nema ovo što ima ona. Ona je sve što drugi kandidati nisu. Ona je jednostavno Branka Lozo, mirna , smirena i obrazovana, ona je ono što Hrvati i Hrvatice žele, svoga na čelu države.

Smeta li novinaru jedne televizije uspostava hrvatske države i zašto to naziva ne tako lijepim vremenima hrvatske povijesti

Mario Radić: Naš dom je Hrvatska! I to je naša svetinja, a naša misija je nacionalno okupljanje!

You may also like

Verified by MonsterInsights