Home Izdvojeno Možemovci se vratili na tvorničke postavke. Nedostajala je jedino zastava “Markov trg je naš”

Možemovci se vratili na tvorničke postavke. Nedostajala je jedino zastava “Markov trg je naš”

by Ante R.

Možemovci su poručili da će, unatoč hladnoći, ostati vani cijelu noć do danas u 10 sati, kada će Sabor glasati o prijedlogu Vlade da se Turudića imenuje za glavnog državnog odvjetnika

U Hrvatskom saboru danas će se glasovati o prijedlogu Vlade da se Ivana Turudića imenuje za glavnog državnog odvjetnika. Vladajućima će za Turudićevo imenovanje biti dovoljno samo 39 ruku. Naime, dođe li u Sabor za kvorum potrebnih 76 zastupnika, dovoljno je da njih 39 da svoj glas za Ivana Turudića i on će postati novi glavni državni odvjetnik.

S druge strane, Možemovci su cijelu noć proveli na Markovu trgu. Stotinjak građana, aktivista i političara sinoć je dalo potporu saborskim zastupnicima stranke Možemo! koji su do jutra bdjeli prosvjedujući protiv odluke premijera Plenkovića da ustraje na prijedlogu Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

– Pola 4… Svježi ko rosa! – objavila je noćas saborska zastupnica Sandra Benčić na Facebooku.
– Noćas ćemo ostati ovdje, na otvorenom, za sve one ljude koji žele pružiti otpor odluci Andreja Plenkovića i njegovoj demonstraciji sile koju vrši nad građanima – rekla je sinoć Sandra Benčić (Možemo!) ispred južne ograde kojom je ograđen prostor pred ulazima u Banske dvore i Sabor. Možemovci su poručili da će, unatoč hladnoći, ostati vani cijelu noć, do danas u 10 sati, kada će Sabor glasati o prijedlogu Vlade da se Turudića imenuje za glavnog državnog odvjetnika, prenosi Večernji.

You may also like

Verified by MonsterInsights