Home Izdvojeno Najnovija anketa pokazala, Penava je dobio bitku, ali je izgubio rat

Najnovija anketa pokazala, Penava je dobio bitku, ali je izgubio rat

by Ante R.

Najnovija anketa o političkim preferencijama hrvatskih birača pokazala je da je Penava ostvario pirovu pojedu jedne bitke one za izbor predsjednika stranke, ali izgubio rat. Tako po ispitivanju Crodemoskopa za rujan pokazuje da je Domovinski pokret njegovom pobjedom na unutarstranačkim izborima i izlaskom velikog broja članstva na čelu s Mariom Radićem zapravo doživio pravi debakl.

Podrška od samo 4,6 posto, za usporedbu u zadnjem istraživanju ta stranka imala je podršku od 6,7 posto. Ono što treba brinuti Penavu je trend koji pokazuje pad, koji je strašno negativan i nezaustavljiv, a uzročno posljedična veza je ogromni egzodus članova, ali i nezadovoljnih birača koji se osjećaju izdanim. Podsjećamo da Domovinski pokret gubi svuda u Hrvatskoj bazu, osim za sada u Vukovarsko-srijemskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od ostalih stranaka po pisanju RTL-a situacija je sljedeća:
Crodemoskop za rujan pokazuje kako HDZ čvrsto drži najbolji rejting u zemlji, ali mu ovaj mjesec on blago pada baš kao i ostalima na ovom političkom tronu. No i SDP i Možemo su i dalje među vodećom trojkom.

Znate li što je zajedničko Joži Manoliću, Budi lončaru i Fredu Matiću

HDZ bi bio relativni izborni pobjednik sa zadržanom prednosti ispred prvog pratitelja, SDP-a ali i ostalih političkih stranaka. Tako je u mjerenju rejtinga stranaka provedenom između 2. i 5. rujna HDZ zabilježio izbor od 27,3 posto (u kolovozu 28,5 posto). Na drugom mjestu je SDP s 21,2 posto (prema kolovoških 22,2 posto). Treće mjesto, uz malu prednost u odnosu na prvog pratitelja, drži Možemo! s izbornom podrškom od 8,4 posto (prošli mjesec 9,1 posto). Na četvrto mjesto se vratio Most koji u ovomjesečnom mjerenju bilježi podršku od 7 posto (u kolovozu 6 posto).

Partnerstvo “bez granica” Kine i Rusije: “Odlučujući pomagač” Moskve posljednjom najavom ide korak dalje, “produbljuje se” strateška suradnja dviju zemalja

Sjećanje na stradanje Zrina: Na Malu Gospu 1943. zvona župne crkve zadnji put su zvonila. Idući dan, Zrin je izbrisan s lica zemlje.

 

You may also like

Verified by MonsterInsights