Home Izdvojeno Nakon Amerike i Velika Britanija će dozvoliti Ukrajini da napadne Rusiju raketama Storm Shadow

Nakon Amerike i Velika Britanija će dozvoliti Ukrajini da napadne Rusiju raketama Storm Shadow

by Ante R.

Ujedinjeno Kraljevstvo je odlučilo dopustiti Ukrajini korištenje krstarećih raketa Storm Shadow za napade na ciljeve u Rusiji piše The Guardian pozivajući se na izvore u britanskoj vladi, a prenosi European Pravda

Odluka o raspoređivanju Storm Shadowsa za napade na ruske mete navodno je donesena privatno i malo je vjerojatno da će biti javno objavljena. Jedan od izvora rekao je Guardianu da zajedničkog posjeta Kijevu ministra vanjskih poslova Velike Britanije Davida Lammyja i američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena ne bi bilo bez ove odluke.

Velika Britanija navodno smatra da bi davanje javne izjave o raspoređivanju projektila dugog dometa za napade na Rusiju bilo “nepotrebno provokativno”. Također je “vjerojatno” da bi mogla postojati određena ograničenja ukrajinske upotrebe Storm Shadows “kako bi se izbjegli nepromišljeni ili nepotrebni napadi”, rekao je Guardian.

O pitanju dalekometnih napada u Rusiji raspravljat će se na sastanku američkog predsjednika Joea Bidena i britanskog premijera Keira Starmera u Bijeloj kući ovog petka, 13. rujna. Govoreći na tiskovnoj konferenciji u Kijevu, američki državni tajnik i britanski ministar vanjskih poslova odbili su komentirati pojedinosti odobrenja za korištenje dalekometnog oružja za napade duboko unutar Rusije, ali su rekli da će prenijeti poruku Ukrajine .

Telegraph je ranije izvijestio da Velika Britanija podržava ideju korištenja raketa Storm Shadow za napade na ciljeve u Rusiji, ali ne poziva javno na to , strahujući od pogoršanja odnosa sa SAD-om, prenosi Ukrajinska pravda.

You may also like

Verified by MonsterInsights