Home Izdvojeno NEMA KRAJA VELIKOSRPSKIM LAŽIMA Predstavnik Srba u Hrvatskoj zaziva Vučićevu pomoć: Iznio šokantne uvrede na račun Hrvata

NEMA KRAJA VELIKOSRPSKIM LAŽIMA Predstavnik Srba u Hrvatskoj zaziva Vučićevu pomoć: Iznio šokantne uvrede na račun Hrvata

by Ante R.

Nekadašnji saborski zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i svojedobni kandidat za zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije, a sada predsjednik Saveza srpskih udruženja Hrvatske Dragan Crnogorac ponovno šokira. Za srpske medije govori o ugroženosti Srba u Hrvatskoj, izražava divljenje srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću i zaziva promjenu vlasti u Hrvatskoj, koja će biti više po volji Srba u Hrvatskoj i same Srbije,

Crnogorac je u utorak za srpske medije izjavio kako su “Srbi u Hrvatskoj, a posebno u Vukovaru u teškoj situaciji i kako se trebaju okrenuti prema Srbiji”.

“Položaj Srba u Hrvatskoj, a posebno u Vukovaru izuzetno težak, da je diskriminacija našeg naroda velika, a da sve to nailazi na prešutno odobravanje od strane hrvatskih vlasti”, tvrdi Crnogorac. On naglašava kako je za Srbe u Hrvatskoj važna pomoć koju dobiva od strane rukovodstva Srbije na čelu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

“Položaj Srba u Vukovaru je jako težak godinama, još od procesa mirovne integracije 1998. godine kada je Hrvatska preuzela potpunu kontrolu nad ovim teritorijem”, kaže među ostalim Crnogorac i dodaje da se “provodi segregacija nad Srbima dok se Hrvati iz dana u dan međusobno, jedni drugima, dokazuju preko Srba”.

Mržnju prenosi na nove generacije
“Nije lako biti Srbin u Vukovaru, nije lako živjeti u Vukovaru kao Srbin jer, ne samo u običnom, već i u javnom životu hrvatskog grada Vukovara vi ste kao neki krivac, a ono što smo mi proživjeli u Vukovaru nitko ne bi nikad, jer u Vukovaru su Srbi ti koji su prvi nestajali, ubijani, za koje se ni dan danas ne zna kakva im je sudbina”, iznosi laži Crnogorac.

“Ovakav odnos prema Srbima se prenosi i na dalje generacije, mlađe, koje su rođene ne samo poslije rata, već i poslije 2000. godine”, a Crnogorac tvrdi “da je u Vukovaru, na žalost, takva situacija da je i srpsko dijete kad se rodi krivo samo zato što je Srbin”. Crnogorac, nadalje, za srpske medije iznosi hrpu lažu optužujući Hrvate za nacizam, ustaštvo i slično po već ustaljeno obrascu.

Uobičajeni arsenal laži na račun Hrvata
“Nemamo pomoć hrvatskih vlasti iako će oni deklarativno reći ‘Srbi su u vlasti’. Pravo pitanje je koji su to Srbi i kakav je to položaj u vlasti. Oni samo trebaju Srbe da dižu ruku i ništa više. A Hrvati od ove godine dižu ruke, kako se to popularno kaže ‘mjere kukuruz’, a u stvari to je pozdrav ‘heil Hitler. Dakle, oni od prošle godine slobodno ističu ustaške simbole, podižu ruke i uzvikuju ‘heil Hitler u centru Vukovara, nose znakovlje apsolutno nekažnjeno ‘Za dom spremni’, nose oznake ustaških jedinica, kao npr. Rafaela Bobana, koja je počinila mnogo zločina nad Srbima u Drugom svjetskom ratu. To, ne da je nekažnjeno, nego je čak i prešutno podržano, odnosno, ova vlast ih je zaštitila jer je donijela zakon u kome je rekla da se u te komemorativne svrhe to može raditi, a to nema nigdje u svijetu”, nastavlja po uobičajenom obrascu nizati optužbe na račun hrvatskog naroda i hrvatskih vlasti Crnogorac.

“Jedina pomoć u koju mi možemo da se pouzdamo to je naša matična zemlja Srbija na čelu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Srbi se ovdje ne mogu zaposliti u državnim javnim službama, Srbi ne mogu riješiti svoja egzistencijalna pitanja itd.”, nastavlja s optužbama Crnogorac.

Opisujući navodni težak položaj Srba i napore Srbije da pomogne da se on popravi navodi i kao primjer potpisan sporazum s nekadašnjom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović koja dolazi iz HDZ-a.

“Želimo da dođe do promjene političke strukture u Hrvatskoj i nadamo se da će doći do toga, a sigurni smo u dosadašnju dobru politiku Aleksandra Vučića, da će predsjednik Srbije biti u boljoj situaciji da i nama pomogne uz dogovore s drugim političkim rukovodstvom Hrvatske, da ćemo mi u tom trenutku moći da očekujemo svu pomoć koju će on u tom trenutku moći nam pružiti”, nastavlja Crnogorac.

Podsjetimo, Državno odvjetništvo je Crnogorca 2018., dok je bio saborski zastupnik, optužilo za muljanje s putnim troškovima, a hrvatsku javnost šokirao je i prije tri godine kada je u izbornoj kampanji kao svoj slogan istaknuo “Reci ne Oluji”, piše Direktno.hr.