Home Izdvojeno NEPROFESIONALIZAM NA HRT-u Jučerašnja emisija Otvoreno bila je primjer pristranosti i kontrole HDZ-a nad javnim servisom

NEPROFESIONALIZAM NA HRT-u Jučerašnja emisija Otvoreno bila je primjer pristranosti i kontrole HDZ-a nad javnim servisom

by Ante R.

U sinoćnjoj emisiji Otvoreno na HRT-u koju je vodio Branko Nađvinski vidjeli smo teški neprofesionalizam i pogodovanje jednoj strani gdje se voditelj nije snašao i gdje se dozvolio odnos dva naprema jedan gdje je voditelj omogućio brutalne napade, posebno na osobnoj razini, gdje su predsjednik stranke umirovljenika, koalicijskog partnera HDZ-a i ministar Marin Piletić brutalno napali predsjednika BUZ-a Milivoja Šiku. Bili su to čisti ad hominem napadi.

Držeći doslovno Špiku u unakrsnoj vatri i vrijeđajući Špiku, iznoseći lažne optužbe i neuspješno hvaleći netočne podatke, a sve pod budnom palicom i dozvolom voditelja emisije, HRT je pokazao da nema u njegovom poslovanju ni zrnca profesionalizma niti zrnca onog što je obaveza nečeg što se zove javni servis i nešto što živi na grbači hrvatskih građana.

Prije svega je nedopustivo zvati nekoga u emisiju i suprotstaviti mu dva naoštrena protivnika, dozvoljavajući vrijeđanje na osobnoj razini uz blagoslov voditelja emisije. Prekršeno je pravilo pariteta i odnos ravnopravnih sudionika, odnosno dva-dva u ovom slučaju i novinar nije smio dozvoliti ad hominem napade na osobnoj razini. Niti u jednoj situaciji novinar nije bar pokušao dozvoliti Milivoju Špiki da se obrani od napada Gabričevića i ministra Piletića.

 SLUČAJ HASANBEGOVIĆ Zašto Mandatno imunitetno povjerenstvo krši zakon i predbaciva lopticu Odboru za Ustav i poslovnik

Većina onog što je Špika iznio je točno, a većina onog što su rekli Gabričević i Piletić je netočno, bez obzira koliko se oni trudili prikazati drugačije praveći pritom hrvatske umirovljenike budalama kojima daju mrvice u odnosu na svoja enormna primanja, koja su si sami povećali. Uporno su pokušavali uvjeriti gladne da vjeruju njima sitima i pritom ih uopće nije bilo sram, kao što nije bilo sram voditelja da bude pijun u režiji HDZ-a. Emisiju je bilo gadljivo gledati.

Krčmar o Kajtaziju: “Nasilja je bilo i svjedoci postoje. Moji djelatnici i ja smo jučer bili na policiji i davali izjavu.

Tonči Tadić o padu popularnosti Domovinskog pokreta: “Nitko neće glasati za stranku koja se raspada”

 

 

You may also like

Verified by MonsterInsights