Home Izdvojeno Opet drama u Dinamu. Milijuni curili na sve strane, ma Maminjo je svetac prema ovome

Opet drama u Dinamu. Milijuni curili na sve strane, ma Maminjo je svetac prema ovome

by Ante R.

Tranzicija vlasti na Maksimiru je u punom jeku, nove strukture u klubu odlučile su potpuno drugačije krenuti u provođenje klupske politike i suočavaju se s problemima koji bi na kraju Dinamo ponovno mogli doći velike svote novca. Kako prenose Sportske novosti na udaru su bili i članovi bivšeg Izvršnog odbora Ante Todorić i Većeslav Bergman, zbog spornih ugovora s Vlatkom Peras, Podnarom i Tomčićem.

Vlatka Peras je trenutno pod optužnicom u slučaju Varga, a aktualna predsjednica Uprave novi ugovor je izgleda potpisala izravno s Barišićem, o čemu Todorić i Bergman nisu ništa znali. Ono što je sporno u novom ugovoru Peras, koji traje do ožujka 2027. godine, je što to ne postoji aneks o otpremnini, što bi na kraju Dinamo moglo koštati velike svote novca.

Naime Vlatka Peras nema namjeru otići iz Dinama i nema namjeru prihvatiti ponuđenu otpremninu u vidu šest plaća, već u slučaju odlaska očekuje punu isplatu do kraja ugovora, što iznosi više od pola milijuna eura. Tako je nova uprava krenula tražiti pravni lijek ovog problema, a neslužbeno su iz Dinama rekli: “Mislite li da bi se tražio pravni lijek da se unaprijed zna kako će biti ništavan?”

U petak je na IO-u doneseno pravilo o ugovorima s aneksom o šestomjesečnoj otpremnini, kakav, recimo, po novome ima i novi član Uprave Zvonimir Manenica. U klubu smatraju kako je to pravilo realnog sektora o menadžerskim plaćama i misle ga sprovesti, a u proteklom razdoblju Dinamo je isplačivao višemilijunske raskide bivšim i otišlim članovima Uprave kao i trenera, a klub je zbog politike ne imanja aneksa o otpremnini izgubio oko četiri milijuna eura bruto.

Nova uprava želi sve staviti u neke realne okvire pa se tako saznaje i kako su mladi igrači potpisali anekse ugovora po kojima im prvi nastup ne diže nerealno plaću, već ona ostaje u  nekim normalnim okvirima. No Uprava je jedno a igrači drugo pa je do sada samo jedan član prihvatio novi aneks ugovor, dok se svi ostali nadaju izgleda zlatnom padobranu.

Hodak: Marko Purišić ili Baby Lasagna je sve ono što Hrvatska uistinu jest. Talent, skromnost, poštenje, vjernik te ljubav prema glazbi i domovini.

Dinamo bi prema projekcijama nove Uprave kluba trebao imati budžet oko 45 milijuna eura i svježe strukture su odlučne u nakani to napraviti, no ao i uvijek postoje osobe koje će se okoristiti svakom mogućnošću dodatne zarade, tako da izgleda modre čeka opet turbulentan kraj sezone i ljetni prijelazni rok, nakon kojeg će biti puno jasnije kojim će smjerom Dinamo u budućnost.

OTVOREN PUT PLENKOVIĆU? Njemački javni tužitelj pokrenuo istragu protiv Ursule von der Leyen

Nevoljama u Hajduku nema kraja. Opraštaju li se Perišić i Kalinić od Poljuda, upitan i ostanak Livaje?