Home Izdvojeno Penava: “Izglasavanje rezolucije dokaz je da je crnogorskim društvom ovladao Aleksandar Vučić s velikosrpskim politikama”

Penava: “Izglasavanje rezolucije dokaz je da je crnogorskim društvom ovladao Aleksandar Vučić s velikosrpskim politikama”

by Ante R.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je konferenciju za medije na temu izglasavanja Rezolucije o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen u crnogorskom parlamentu te je istaknuo kako Domovinski pokret smatra da je izglasavanje navedene rezolucije neprijateljski akt kojim Crna gora
ponavlja povijesnu pogrešku kakvu je napravila i tijekom Domovinskog rata kada se, jednako kao i danas, nesamostalno i vazalski podčinila, tada velikosrpskoj politici, danas politici „srpskog sveta“. Predsjednik Penava istaknuo je da je nužno osvijestiti kako je  povod za ovakvo izglasavanje nevažne i nebitne rezolucije u kontekstu vremena i prostora isključivo izglasavanje Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici.

„Krovna instanca na razini čovječanstva jasno je rekla svoj stav o jednom ratnom zločinu, genocidu počinjenom u ratu koji se vodio devedesetih na prostorima Bosne i Hercegovine. Cilj politika „srpskog sveta“, davno definiran u memorandumu SANU-a, je izjednačiti krivnju svih država i naroda, kada se već nije mogla izbjeći krivnja za ratove
koje su pokrenuli u Miloševićevo doba u organizaciji istog tog SANU-a. Kako u tome nije uspjela Srbija, Aleksandar Vučić je mudro ovladao crnogorskim društvom, o tome svjedoči i 41 glas od ukupno 81 člana parlamenta, na čijem je čelu četnički vojvoda Andrija Mandić.

Nevjerojatno je da parlament čiji je predsjednik četnički vojvoda izglasava rezoluciju kojom se osuđuje Jasenovac, Dachau i Mauthausen i ostali logori i poprišta najtežih zločina tijekom Drugog svjetskog rata“, rekao je predsjednik Penava te je naglasio kako su izjave predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića na tu temu nedostatne i kako se radi o čistom pranju ruku. Smatra kako predsjednik jedne suverene države koja teži euroatlantskim integracijama trebao takve vrijednosti i zastupati. Osim toga, predsjednik Penava naglasio je kako ova situacija Hrvatskoj neće i ne može naštetiti, no kako je važno prisjetiti se da su isti ti Crnogorci koji su ovaj akt donijeli, pod kapom velikosrpske
hegemonije napali Hrvatsku nakon čega su se kajali i ispričavali za počinjene zločine.

„Domovinski pokret uvijek će zagovarati dobrosusjedske odnose, no jasno šaljemo poruku da prepoznajemo o čemu se ovdje. Nedvosmisleno dajemo podršku crnogorskom narodu i državi u dijelu u kojemu teže demokratskom, slobodnom svijetu i euroatlantskim integracijama, no dijelu koji se opredijelio za Putina, Vučića i „srpski svet“ dajemo do znanja da znamo o čemu se radi i s tim ćemo se jasno i rezolutno nositi“, rekao je predsjednik Penava poručivši kako je Crna Gora s ovim sazivom vlasti podčinjena i u vazalskom odnosu sa Srbijom te da iza cijele priče stoji Vučić, njegova velikosrpska agenda te, nažalost, veliki dio Srpske pravoslavne crkve, priopćeno je za javnost iz Domovinskog pokreta.

Miro Bulj poslao zaključak Saboru: “Želim da ih proglasimo osobama non grata”

Emotivni Pupovac lamentirao u Saboru: Ni jedna rezolucija nam nije po mjeri, ni po srcu