Home Izdvojeno Penava: Vukovar je osigurao pomoć za umirovljenike – naši stariji sugrađani zaslužuju ugodniji život!

Penava: Vukovar je osigurao pomoć za umirovljenike – naši stariji sugrađani zaslužuju ugodniji život!

by Ante R.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava istaknuo je mjere koje gradska vlast Vukovara provodi za umirovljeničku populaciju kako bi im olakšala svakodnevni život o ovim turbulentnim i nesigurnim vremenima i sve težim ekonomskim uvjetima i padu životnog standarda uzrokovanih inflacijom koja najteže pogađa upravo tu skupinu.

Grad Vukovar brine o svojim sugrađanima treće životne dobi pa od 2021. godine provodi mjeru ”Grad koji brine” kako bi u ovim inflatornim vremenima pomogao vukovarskim umirovljenicima.

Predsjednik DP-a i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava: ”Cijeneći cjeloživotni doprinos naših umirovljenika Vukovaru, cilj nam je posvećivati im posebnu pažnju i izražavati im poštovanje i zahvalnost za sve ono što su godinama ugrađivali u naš grad. Na ovaj im način želimo pomoći u izazovima današnjice i doprinijeti njihovom aktivnom i ugodnom životu u našem Vukovaru”.

”Riječ je o jednokratnoj novčanoj naknadi u iznosu od 40 eura, a ove godine povećali smo i cenzus pa će na naknadu imati pravo vukovarski umirovljenici s primanjima do 500 eura. Povećanim cenzusom pravo će ostvariti 568 umirovljenika više nego prošle godine, a ukupno njih 4.698”.

”Isplata kreće 18. ožujka u poslovnicama FINA-e, a traje sve do 30. travnja 2024. godine. Ova je mjera, uz božićnice, još jedna mjera kojom nastojimo podići kućni budžet i omogućiti našim umirovljenicima ugodniji život u zasluženim mirovinama”.