Home Izdvojeno Plenković i Vučić se sastali u Davosu. Znate li o čemu su razgovarali….

Plenković i Vučić se sastali u Davosu. Znate li o čemu su razgovarali….

by Ante R.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić susreo se s premijerom Andrejom Plenkovićem u Davosu i podijelio fotografiju na Instagramu.
“Kratak razgovor s Andrejom Plenkovićem o odnosima Srbije i Hrvatske za koje vjerujem da mogu i moraju biti bolji u budućnosti”, stoji u opisu fotografije.

Plenković i Vučić su došli u švicarski Davos na Svjetski ekonomski forum.
Osim s Vučićem, Plenković se sastao i s predsjedateljicom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto, premijerom Kosova Albinom Kurtijem i čelnikom OECD-a Mathiasom Cormannom.

U objavi o susretu s Borjanom Krišto Plenković je naveo da će idućeg tjedna posjetiti BiH zajedno s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen i nizozemskim premijerom Markom Rutteom. S Kurtijem je Plenković razgovarao o “situaciji u susjedstvu” te mu je čestitao na ukidanju viznog režima, izrazivši potporu za članstvom u Vijeću Europe i na putu prema EU-u,

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Od državnih čelnika, Plenković se sastao i s predsjednikom vlade Moldavije Dorinom Receanom.
“Čestitam na otvaranju pristupnih pregovora! Hrvatska je spremna ponuditi svoja iskustva iz pristupnog procesa kako bi pomogla”, objavljeno je na platformi X predsjednika hrvatske vlade.

S glavnim tajnikom OECD-a Cormannom Plenković je razgovarao o tijeku pregovora o članstvu Hrvatske u OECD-u. “Proces bi trebao biti gotov u prvim mjesecima 2026 godine”, napisao je Plenković.

Od povjerenika Europske komisije razgovarao je Plenković u srijedu s Dubravkom Šuicom, Valdisom Dombrovskisom i Stellom Kyriakides.
Plenković je izvijestio i o sastancima s čelnicima i predstavnicima globalnih velikih kompanija poput AstraZenece, Mete, Glodman Sachsa, Coinbasea, Vise, a razgovarao je i s Davorom Lukšićem, čileanskim poduzetnikom hrvatskog podrijetla.

“Jačamo suradnju domovinske i iseljene Hrvatske, a Lukšić grupa ostaje važan partner i investitor u brojnim projektima u Hrvatskoj”, napisao je Plenković. – Hina

You may also like