Home Izdvojeno Što to sprema trojka na fotografiji da unosi nemir na političku scenu

Što to sprema trojka na fotografiji da unosi nemir na političku scenu

by Ante R.

Iznenadna objava bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka s generalom Željkom Glasnovićem i Zlatkom Hasanbegovićem izazvala je nemir na političkoj sceni, pogotovo u HDZ-u, krenule su spekulacije, komentari i novo računanje izborne matematike. Jedno od pitanja je ono najvažnije u izbornoj godini- idu li na izbore, na čijoj listi i što to znači za trenutno stanje na političkoj sceni.

Koliko je fotografija izazvala pozornost, najbolje govori komentiranje broja lajkova, šeranja i pogotovo komentara gdje stotine komentatora zaziva povratak Tomislava Karamarka na političku scenu, a najviše su zanimljivi oni komentari u kojima se spominje – Davanje alternative.

Može biti slika sljedećeg: 3 ljudi

Tomisla Karamarko

Političare najviše intrigira tajming objave fotografije i koje su osobe na njoj, pogotovo što se već duže vrijeme spekulira o povratku Tomislava Karamarka u politiku, seriju njegovih objava na društvenim mrežama, te posebice nervoznih reakcija članova stranke Most, a posebno s pogledom na odnose Tomislava Karamarka s njima, koji nimalo nisu idilični.

Da je Karamarko u dobrim odnosima s Glasnovićem i posebno s Hasanbegovićem to je neupitna činjenica, a oni stariji pamte izjavu Zlatka Hasanbegovića nakon ostavke Karamarka na mjesto predsjednika HDZ-a- “Ja se Tomislava Karamarka neću nikada odreći.” U ovom trenutku, pogotovo nakon objave zajedničke fotografije ta izjava od prije 7 godina itekako ima težinu i možda skriva poruku. O svom ponovno uključivanju u političku Tomislav Karamarko se do sada nije nigdje javno izjasnio, bilo kroz medije ili društvene mreže, ali činjenica je da se Hrvatskom širi priča o njegovom povratku i većinom izazva pozitivne reakcije kod članova stranke i birača HDZ-a, čiji je Karamarko još uvijek član. Karamarko još uvijek ne želi davati izjave za medije o svom povratku u politiku, pa tako nije želio ni komentirati za Hrvatski glasnik.

Pokušali smo dobiti komentar od članova HDZ i to onih visoko pozicioniranih bilo na nacionalnoj ili lokalnoj razini, no i tu smo kod većine naišli na odbijanje, no ipak smo kod nekoliko sugovornika uspjeli dobiti par rečenica, Tako jedan član stranke koji traži apsolutnu anonimnost iz Zagreba kaže:

“Mi slutimo da će se Tomo Karamarko kandidirati na izborima, no još ne znamo u kojem obliku, je li to kroz neku novu stranku, jednu od trenutno aktivnih ili kroz neovisnu listu, no to svakako nije dobro za nas, jer će zasigurno povući određeni broj glasova, vjerojatno ući u Sabor no ne znamo koliko će mandata njegova opcija osvojiti i koliko će štete napraviti HDZ-u. Sasvim je sigurno da bi Karamarko svojim izlaskom na izbore najviše odnio glasova HDZ-u, a u ovoj situaciji svaki glas može biti od iznimne važnosti. ”

Drugi naš sugovornik iz Dalmacije, govori:
“Tomo Karamarko u Dalmaciji još ima veliku težinu, i to pogotovo kod desne struje u stranci i pogotovo kod birača. Nema sumnje da bi se veliki broj nezadovoljnih članova stranke i birača politikom stranke okrenulo njemu iz jednostavnog razloga, a to je nuđenje alternative i to bi bitno utjecalo na rezultat izbora u našoj izbornoj jedinici, a vjerojatno i u cijeloj Hrvatskoj. Možda njegova opcija neće proći u svim izbornim jedinicama, ali da će svuda oteti glasove isključivo HDZ-u to je neminovno i opasno za HDZ.”

You may also like